2020 Seat Leon Özellikleri Belli Oluyor

Yenilenen kasanın testlerine başlandı.
29-10-2018 07:04 - 22188 Okundu

VW Grup teknolojileri ve alt yapısı kullanan Seat, tüm bunları ilk olarak Seat Leon'da kullanmıştı. 2012 yılında piyasaya sürülen araç, büyük bir ilgi görmüş, 2017 yılında da tamamen yenilenerek gelmişti. Ancak Seat, Leon'da yakın zaman için yeni bir kasa değişikliği daha yapmaya hazırlanıyor.

Elde edilen casus görsellerde, aracın yeni bir gövdeye sahip olduğu görülüyor.Ayrıca far grubununn seri üretimde de aynı olacağını tahmin ediyoruz.Fakat yoğun kamuflajdan dolayı tasarım hakkında net birşey söyleyemiyoruz.İlk olarak 2 ay önce görüntülenen yeni Leon, o zamandan bu yana büyük değişiklikler yaşamış gibi. 

Boyut olarak selefi ile aynı ölçülerde gibi gözüken yeni Leon, daha agresif bir tasarım ile yollara çıkacak.Aks mesafesinde yapılması beklenen birkaç santimetrelik artık ile daha iyi bir diz mesafesi ve ferah bir kabin elde edilebilir.

Station wagon ve hatchback kasa seçenekleri ile satışa sunulacak olan model, artık SC versiyon ile gelmeyecek.Birtakım haberlere göre Seat, Tarraco ve Ateca arasında konumlandırılan Leon suv gelebileceğini belirtiyor.Ancak bu konuda henüz bir kesinlik yok.

Yeni Leon' un 50 km^ye kadar menzil mesafesi sunan hibrit motor seçeneği ile geleceğini belirtelim.