2021 Kia Sorento Kamuflajsız Olarak Görüntülendi

Dördüncü nesil Sorento, Güney Kore’de ortaya çıktı.
04-02-2020 08:28 - 15614 Okundu

17 Şubat’ta tanıtılacak olan yeni Sorento, üzerindeki örtüyü neredeyse tamamen kaldırdı. Güney Kore caddelerinde görüntülenen 2021 Kia Sorento, Avrupa tanıtımını ise Mart ayındaki Cenevre Fuarında gerçekleştirecek. 

Selefindeki yumuşak ve sönül tasarımını eskide bırakan 2021 Kia Sorento, artık daha çekici bir model haline geldi.  Ön tarafta, bir dizi LED farın yanı sıra  Kia’nın KaplanBurun ızgarasının daha sade bir versiyonu kullanılmış. Kia, yeni modelinin BMW X5 ile karşılaştırılacağını ve yeni sorento’ nun diğer modellere göre daha üstün olduğunu belirtiyor.

Kabinde dijital gösterge paneli, dört kollu direksiyon simidi, yeni bir bilgi-eğlence ekranı ve premium malzemeler lüks bir ortam sunuyor.

Motor yelpazesinde , Hyundai Sonata'da kullanılan 2,4 litrelik GDI , 2,0 litrelik CRDI, 2,2 litrelik CRDI dizel ve 2,0 litrelik dört silindirli hibrid  üniteler görev yapacak.

Yeni Kia Sorento piyasaya çıktığında, Ford Explorer, Mazda CX-9, Jeep Grand Cherokee, Skoda Kodiaq gibi modeller ile rekabet edecek.