2021 Range Rover Yakıt Tüketimini Azaltıyor

Yeni platform sayesinde yeni model biraz daha hafifleyecek.
05-07-2018 08:22 - 17573 Okundu

Tam donanımlı paketinde 2.5 tona kadar ağırlığı bulunana Range Rover, 2021 modeli için hafifleme kararı aldı. Kaputunun altındaki W12 motor ile de ağırlığı artan model, yüksek bir yakıt tüketim değerine sahip.

Bu durumu göz önüne alan marka, yeni platformu sayesinde bu problemi çözmeye çalışacak. XE ve diğer modellerde de kullanılacak olan yeni platform, tüm modellerin hafiflemesini sağlayacak.

MLA platformu ile oldukça hafifleyecek olan model, yenilikçi bir tasarıma da sahip olacak. 10 inçlik yeni Touch Pro Duo sisteminin güncel versiyonunu bu modelde kullanacak olan marka, sürücü destek sistemleri ile de kendine hayran bırakacak.Özellikle sürücünün sürüş alışkanlıklarını kaydeden 2021 Range Rover, sürücü araca bindiği andan itibaren herşeyi sürücünün alışkanlarına göre ayarlayacak.Klima, koltuk ayarı, ayna ayarı gibi tüm düzenlemeler sürücü tarafından değil aracın kendisi tarafından yapılacak.

Elektrikli bir versiyona da sahip olması beklenen 2021 Range Rover, içten yanmalı motorları da kullanmaya devam edecek.6 silindirli benzinli ve dizel motorlar, yüksek performansı ile yine tercih edilebilecek.

2021 Range Rover' ın en yakın rakipleri BMW X8 ve Audi Q9 gibi modelleri olacak.