2021 Toyota Yaris Cross Hibrit Motor Özellikleri, Fiyatları Nedir

Toyota nihayet Yaris Cross adlı uygun crossover modelinin ilk fotoğraf ve bilgilerini yayınladı.
24-04-2020 09:42 - 16143 Okundu

 Daha fazla yer,  daha fazla yerden yükseklik ve dört tekerden çekiş seçeneği sunan Toyota Yaris Cross,  2021'in ortalarında Avrupa'da satışa sunulacak. Böylece Yaris ailesinin üçüncü üyesi de yollara çıkmış olacak. 

Dingil mesafesi 2560 mm olan model, 4180 mm uzunluğu ile Yaris modelinden 240 mm daha uzun.Yeni Yaris Cross, genişlik olarak ise 20 mm daha geniş ve 90 mm daha yüksek.

Buna rağmen, Toyota C-HR'dan da daha küçük bir model. RAV4' e benzer bir tasarıma sahip olan model, dikkat çekici tekerlek kemerleri ve sarı gövde rengi ile dikkat çekiyor.

18 inçlik tekerleklerin üzerinde yükselen model, kabinde de geniş bir alan sunuyor. Elektrikli bagaj kapağına sahip olan model, yüksekliği ayarlanabilen bir bagaj zemini sunuyor. İki ayrı bölüme ayrılabiliyor ve nesneleri sabitlemek için kayışlar bulunduruyor.

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Toyota Yaris Cross, dört tekerlekten çekiş sistemini 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motor ve elektrik motorundan oluşan hibrit bir üniteden alıyor.

Toplamda 114  hp güç üretilebiliyor.CO2 emisyonu ise 120 g/km ile 135 g/km arasında değişiyor. 

RAKİPLER

Yeni modelin rakipleri Renault Captur, Nissan Juke ve Ford Puma gibi modeller olacak.Yılda 150 bin adet üretilmesi planlanıyor.

FİYAT

Yaris Cross' un fiyatı henüz belli değil.Ama CHR modelinden daha ucuz olacağı için 185 bin TL'nin altında bir fiyat etiketine sahip olacaktır.