2022-2023 Lada Vesta Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Yeni Lada Vesta, selefine göre daha modern tasarım özellikleri ve yeni güvenlik ekipmanları ile geliyor.
27-02-2022 11:14 - 15438 Okundu

Rus otomobil markası Lada, yeni Vesta'nın ilk görüntülerini paylaştı. Vesta sedan ve Vesta Cross olarak iki farklı kasa seçeneği ile geliyor. Tasarım açısından çok fazla bir değişim yapılmadı ancak 7 yılın ardından taze bir görünüme kavuştu.

Ön uçta, tam led farlar ve ızgarayı çevreleyen krom şeritler bulunuyor. 16 ve 17 inçlik jantlar, yeni tasarımlar alıyor. Arka bölümde ise yine led lambalar ve dekoratif egzoz boruları bulunuyor.

Vesta Cross kasa seçeneği ise yerden yüksekliği ve gövde altındaki plastik koruma ile dikkat çekiyor. Ön bölümde yine şed aydınlatma üniteleri ve revize edilmiş tamponlar yer alıyor.Ayrıca büyük alüminyum tarzı koruma plakaları ve yeni sis farları da cross versiyonu sedan versiyondan ayırıyor.

2022 Lada Vesta, yeni park yardımcıları ve sensörler ile donatıldı. Kör nokta uyarı sistemini de geliştiren marka, arka tamponlara ek sensörler yerleştirerek, daha kolay park imkanı tanıyor.

Lada, teknik özellikler hakkında net bir açıklama yapmadı. Ancak 1.6 litrelik motorun 105 hp güç ve 111 hp güç ürettiğini biliyoruz. Sport versiyonda ise 1.8 litrelik ünite bulunuyor ve bu ünite 143 hp güç üretebiliyor.

Lada, fiyatlandırmayı ve piyasaya lansmanı daha sonraki bir tarihte açıklayacağını söyledi.