2022 Ford Ranger Raptor Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Ford Ranger ailesine yeni bir üye daha eklendi.
22-02-2022 12:59 - 16396 Okundu

Ford, 2022 Ranger Raptor'u piyasaya sürdü. Agresif bir tasarım ve daha güçlü motorlar 2022 Ford Ranger Raptor'un karakteristik özellikleri arasında yer alıyor.

Ön uçta, yeni tamponlar, alüminyum yan basamaklar, FORD yazılı yeni bir ızgara ve gövde altı koruması bulunuyor. Ayrıca yüksek mukavemetli çelikten yapılmış büyük bir ön darbe plakası da yer alıyor.

Kabinde ise jet uçaklarından ilham alan bir çift spor koltuk ile donatılmış. Diğer donanım özellikleri arasında ısıtmalı deri direksiyon simidi, ortam aydınlatması, 12.4 inç dijital gösterge paneli, SYNC4 bilgi-eğlence sistemi, 12 inçlik dokunmatik ekran ve 10 hoparlörlü B&O ses sistemi bulunuyor.

Kaputun altında 2.0 litrelik dizel ve 3.0 litrelik EcoBoost V6 benzinli motor seçenekleri sunuluyor. Avrupa versiyonu olan V6, 284 hp güç ve 491 Nm tork üretiyor.

Bu motora 10 vitesli otomatik şanzıman eşlik ediyor. Güç dört tekerleğe de aktarılıyor. 7 farklı sürüş modu sunuluyor. Bu modlar; Normal, Sport, Slippery, Rock Crawl, Mud/Ruts, Sand ve Baja (yüksek hızlı off-road için ideal).

Yeni Ranger Raptor, yaz mevsimi sonunda satışa sunulacak. Ford, fiyatlandırma detaylarını da önümüzdeki aylarda açıklayacak.