2022 Hyundai Kona Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Yeni model performans versiyonu olarak yola çıkıyor.
01-12-2021 08:00 - 19366 Okundu

Hyundai'nin yeni modeli N versiyonu ile yola çıkmaya hazırlanıyor. Amerika'da 35 bin dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulan 2022 Hyundai Kona N, tek bir donanım seçeneğine sahip.

2.0 litrelik Dört silindirli motoru ile 276 hp güç ve 392 nm tork üreten 2022 Hyundai Kona N, yeni sürüş modu sayesinde  286 hp'ye kadar performans gösterebiliyor.

8 ileri otomatik şanzıman ile gücü ön tekerleklere ileten model, 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlıyor. 

Tasarıma baktığımızda ise aerodinamik gövde kiti, 19 inç alaşım jantlar, parlak siyah aynalar, gövde rengi kaplaması ve belirgin bir arka kanat bulunuyor. Diğer öne çıkan özellikler arasında üçgen formlu bir üçüncü fren lambası ve sportif bir çift egzoz sistemi yer alıyor.

Kabine geçildiğinde ise sürücü tarafında ısıtmalı ön koltuklar, 10.25 inçlik dijital gösterge paneli, GPS bulunuyor.Diğer öne çıkan özellikler arasında deri kaplı spor direksiyon simidi, N markalı vites kolu ve alaşım pedallar yer alıyor. Alıcılar ayrıca bir ortam aydınlatma sistemi, sekiz hoparlörlü Harman Kardon premium ses sistemi ve kablosuz akıllı telefon şarj cihazı bulacaklar.

Kona N, Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı, Yaya Algılamalı Ön Çarpışma-Kaçınma Asistanı ve Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı dahil olmak üzere çeşitli sürücü yardım sistemleriyle birlikte geliyor.