2022 Renault Megane E-Tech Özellikleri Belli Oluyor, Fiyatı Ne Olur?

Yeni model ile bu hafta içinde tanışacağız.
31-08-2021 06:05 - 19317 Okundu

Önümüzdeki hafta kapılarını açacak olan Münih Otomobil Fuarı'nda Fransız marka Renault, Megane modelinin elektrikli versiyonunu tanıtacak.

6 eylülde örtüsünü kaldıracak olan model, elektrikli olacağı için doğrudan Volkswagen ID.4'e rakip olacak. Bu rekabetten galip çıkmak için de testlerine hala devam ediyor.

Yeni MeganE, elektrikli olacağı için tamamen kapalı bir ızgaraya sahip olacak. İnce farlar ve dinamik gündüz sürüş farları aracın ön bölümünü oluşturacak. Ayrıca plastik gövde kaplaması, aerodinamik tekerlekler ve gizli kapı kolları da diğer tasarım ögeleri arasında yer alacak.

Kabine geçtiğimizde ise dijital gösterge paneli, dikey bir bilgi-eğlence sistemi ve kablosuz akıllı telefon şarj istasyonu bizleri bekliyor olacak.

Yeni 2022 MeganE, CMF-EV platformu üzerinde geliştirildi. Bu platform daha önce Nissan Ariya modelinde de kullanıldı. Şirket ayrıca yeni modelinde 60 kwh' lik batarya kullanıldığını ve bu bataryanın toplamda 215 hp güç ürettiğini açıkladı. Menzil mesafesinin ise 450 km olacağı belirtiliyor.

Kaynak