2023-2024 Mitsubishi Colt Türkiye'de Üretilecek, Fiyatı Ne Olur?

Mitsubishi, yeni Colt'u Bursa'daki Renault fabrikasında üretecek.
07-04-2022 05:56 - 22122 Okundu

Bir dönem Türkiye'de de satışta olan Mitsubishi Colt, daha sonra düşen talepler nedeniyle satıştan kaldırılmıştı. Ancak Japon marka, bu modeli ile ilgili yeni kararlar aldı ve yeniden satışa sunmaya karar verdi. Ancak bu sefer Renault Clio altyapısı ile geliştirilecek.

Bursa'da bulunan Renault fabrikasında üretilecek ve Renault-Missubishi ortaklığı ile geliştirilecek. Yaklaşık 52 yıldır Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren Renault, Mitsubishi Colt'un üretimini üstlendiğini açıkladı.

Grup CEO'SU Hakan Doğu, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Renault Group olarak 1969’dan bu yana Türkiye’de Oyak Grubu ortaklığında köklü ve başarılı bir şekilde ve 21 yıldan bu yana da sektör lideri sıfatıyla varlık göstermekteyiz. Binek araç üretiminde lider konumunda olan ve üretiminin %80’ini ihraç eden Oyak-Renault Bursa Fabrikası Türkiye’nin en fazla ihracat yapan şirketleri arasında 3. sırada yer alıyor ve Türkiye’nin toplam ihracatına yıllık 2,3 milyar avroluk katkıda bulunuyor (2021 rakamı). 150’den fazla noktadan oluşan yaygın satış ve satış sonrası servis ağıyla Renault ve Dacia markalarının dağıtım faaliyetini yürüten Renault MAİS A.Ş., Türk otomotiv pazarına en geniş yelpazede ürün sunan şirketlerin başında geliyor."

Yeni Colt için geri sayım başladı diyebiliriz artık. Fiyatı konusunda henüz konuşmak erkan olsa da Clio ile benzer bir fiyat politikası uygulanmasını bekliyoruz.