2023 Land Rover Defender SVR Performans Testlerine Başladı

Almanya'daki ünlü pistte turlarken görüntülendi.
13-04-2022 05:09 - 15890 Okundu

İngiliz marka, yeni suv modelleri için testlerine devam ediyor. Land Rover Defender SVR adını verdiği yeni suv modeli Almanya'daki testleri esnasında casus kameralar tarafından görüntülendi.  V8 ünite ile performans gösteren model, muhtemelen 5.0 litrelik motor kullanıyor. Bu motorun ise 524 hp güç ürettiği tahmin ediliyor.

Bir diğer dedikoduya göre ise 2023 Land Rover Defender SVR, BMW'nin kendi modellerinde de kullandığı 4.4 litrelik çift turboşarjlı ünite kullandığı yönünde. Bu ünitenin ise 600 hp'den daha güçlü olduğu belirtiliyor. 

Kaputun altında olduğu kadar tasarımda da birtakım değişiklikler yapılacak. Yeni çamurluklar, yeni tekerlek setleri ve yeni fren sistesmi aracı daha şık hale getiriyor. Kısacası, İngiliz marka, yeni modelinin performansını arttırmak için elinden geleni yapmış gibi duruyor.

Yeni Land Rover Defender SVR, eğer BMW motoru ile 600 hp'den fazla performans gösterecek olursa, yeni bir dönemin de kapılarını açmış olacak. Yüksek performanslı modeller ile rekabet içine girecek ve müşteri kitlesini daha da arttıracak.

Land Rover Defender SVR'ın sene sonuna doğru tanıtılması bekleniyor.