2023 SsangYong Torres Türkiye Fiyatı ve Satış Tarihi Açıklandı

Güney Koreli marka, yeni modelini Türkiye pazarında satışa sunmaya hazırlanıyor.
25-01-2023 08:17 - 21636 Okundu

022'nin ortasında tanıtılan SsangYong Torres, 2023 yılı içinde ülkemizde de satışa sunulacak. Tivoli ve Rexton gibi modeller ile adından söz ettiren marka, Torres modeli ile daha geniş bir kitleye hitap etmeyi hedefliyor.

Haziran ayında showroomlara geleceği belirtilen SsangYong Torres, Temmuz ayından itibaren de sahiplerine teslim edilmeye başlanabilir.

Korando'dan biraz daha büyük olan SsangYong Torres, Rexton modelinden ise biraz küçük. 20 inçlik jantları ile heybetli bir görünüm sunan SsangYong Torres, köşeli ızgara formu ile Asya pazarından çıktığını belli ediyor.

Kaputunun altında 1.5 litrelik benzinli motora sahip olan 2023 SsangYong Torres, bu motor ile 170 hp güç ve 280 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri otomatik vites, 4x4 teknolojisini de destekliyor. 

SUV modeli olması sayesinde geniş bir depolama hacmi sunan SsangYong Torres, koltuklar normal konumdayken 703 litre bagaj kullanımına izin veriyor. Koltuklar yatırıldığında ise 1662 litrelik hacim ortaya çıkıyor. 

2023 SsangYong Torres'in sürücü destek sistemleri arasında otonom acil frenleme, kör nokta uyarısı, aktif şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici, otomatik uzun far asistanı ve ısıtmalı koltuklar bulunuyor.

Yeni modelin fiyati henüz netleşmese de yurtdışı fiyatlarının 20 bin dolar civarında olduğunu belirtelim. Ancak ülkemizde vergiler nedeniyle fiyatlar 1 milyona yakın olacaktır.