2024 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio - Fiyat, teknik özellikler ve çıkış tarihi

Alfa Romeo, bu yılın başlarında güncellenen Giulia ve Stelvio'yu tanıttı. Şimdi sıra 2024 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio'da.
27-12-2022 09:04 - 13878 Okundu

Yüksek performanslı crossover, yeni farları içeren küçük bir yenileme alacak. En son resimlerde gizlenmiş olsalar da, kısa süre önce standart modelde piyasaya sürülen yeni LED Adaptive Matrix farlar kullanılacak. Yeni bir gündüz farı imzasının yanı sıra uyarlanabilir bir ön aydınlatma sistemi ve göz almayan uzun farlara sahip.

Dış tasarımın geri kalanı büyük ölçüde aynı kalıyor, ancak hafifçe revize edilmiş arka farları görebiliyoruz. Gövde rengi difüzör çevresi de daha belirgin görünüyor.

İç mekan resimleri olmasa da, kabin içerisinde birkaç güncelleme bekleyebiliriz. Özellikle standart Stelvio, Evolved, Relax ve Heritage ekranlara sahip yeni bir 12,3 inçlik dijital gösterge grubuyla donatıldı.

Önümüzdeki haftalarda muhtemelen Stelvio Quadrifoglio hakkında daha fazla şey öğreneceğiz. Sonuç olarak, güç muhtemelen tanıdık bir çift turbo 2.9 litrelik V6 motor tarafından sağlanacak. Şu anda 505 hp (377 kW / 512 PS) ve 600 Nm tork üretiyor ve sekiz ileri otomatik şanzımana ve standart dört tekerlekten çekiş sistemine bağlı. Bu kurulum, yeni modelin 283 km/s azami hıza ulaşmadan önce 0-96 km/s hızdan 3,6 saniyede çıkmasını sağlar.