2024 Lancia Ypsilon' un Cesur Tasarımı Ortaya Çıktı

Yeniden tasarlanan Ypsilon, önümüzdeki yılın başlarında hibrit ve elektrikli motor seçenekleri ile tanıtılacak.

Lancia, yeniden tasarlanan Ypsilon'u Şubat ayında tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak tanıtım yapılmadan önce bazı fotoğrafları internet üzerinden yayınlandı.

Pu+Ra HPE konseptinin izinden giden model, "LANCIA" yazılı kalın siyah bir model adına sahip. Bu isime, ince LED aydınlatma şeritleri ve alçak monte edilmiş farlar eşlik ediyor. Ayrıca dikey hava perdeleri ve geniş bir merkezi hava girişi de gözlerden kaçmıyor.

Arka kısım ise ön bölüme göre biraz daha sade. Arka bölümde  Y-şekilli unsurlara sahip dairesel arka lambalar ilk dikkat çeken unsurlar oluyor.

İç kısımda, araç dijital bir gösterge panelinin yanı sıra yeni bir SALA bilgi-eğlence sistemi ile donatılacak. Ayrıca düz tabanlı bir direksiyon simidi kullanılacak.

Lancia modeli yavaş yavaş tanıtıyor, ancak Ypsilon'un hibrit ve elektrikli güç aktarma organlarıyla sunulacağını zaten doğruladı. Spesifik bilgiler belirsiz, ancak söylentiler elektrikli varyantın Jeep Avenger ve Peugeot e-208 ile birçok ortak noktaya sahip olabileceğini öne sürüyor. Eğer durum böyle olursa aracın kalbinde , 154 hp (115 kW / 156 PS) güç ve yaklaşık  400 km menzil sağlayan 54 kWh batarya yer alabiliilr.

Bir dönem Türkiye'de de satışa sunulan Lancia modelleri, bakalım yeni dönemde de satışa sunulacak mı.