2024 VW Amarok Güney Amerika'da Makyajlı Olarak Tanıtılacak

İlk görsel, fabrika bandından geldi.
26-12-2023 10:43 - 318 Okundu

Güney Amerika'dan VW Amarok'un ilgi çekici bir fotoğrafı ortaya çıktı, ancak bu fotoğraf geçen yıl tanıtılan ikinci nesil modele ait değil. Yeni model,  orijinal pikabın sadece Güney Amerika'da üretilmesi planlanan makyajlı bir versiyonu olarak gelecek.

Yeni Amarok, temellerini mevcut Ford Ranger ile paylaşıyor. Ancak Volkswagen bu yeni modeli Güney Amerika'da tanıtmak yerine, birinci nesil modeli yenilemeye karar verdi.

Güncellenmiş kamyonun bu görüntüsü Motor1 Argentina tarafından internette paylaşıldı ve VW'nin yeni modelin üretileceği Pacheco, Arjantin'deki fabrikasında çekildiğine inanılıyor. 

Bu sadece bir makyaj olsa da, Alman otomobil üreticisi tarafından yapılan stil güncellemeleri Amarok'un ön kısmına önemli bir modernizasyon getiriyor. Özellikle, tasarımcılar yeni farlar yarattı ve yeni bir ızgara ve tampon taktı. Ayrıca, üst düzey modellerde ızgaraya LED'lerin de dahil edileceği bildiriliyor.

Modele çeşitli iç mekan güncellemelerinin dahil edileceği söyleniyor. Bunların arasında yeni bir dijital gösterge paneli, en son 'VW Play' sistemini içeren modern bir bilgi-eğlence ekranı, yenilenmiş döşeme ve ek hava yastıkları, adaptif hız sabitleyici ve otonom acil frenleme gibi çeşitli güvenlik geliştirmelerinin yer alması bekleniyor.


Orta boy pikap için mevcut güç aktarma seçeneklerinin değişmeden kalması ve Güney Amerikalı müşterilere 138 hp (140 PS) ve 178 hp (180 PS) versiyonlara sahip 2.0 litrelik turbo dizel dört silindirin yanı sıra 255 hp (258 PS) üreten 3.0 litrelik turbo dizel V6 arasında bir seçim sunması bekleniyor. Dört silindirli modeller arkadan itişli veya 4Motion AWD seçeneklerinin yanı sıra altı vitesli manuel veya 8 vitesli otomatik şanzıman seçenekleri sunacak. Bu arada, V6 varyantı sadece 4Motion ve 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilecektir.