Alfa Romeo’ dan Yeni SUV, Giulia Coupe ve Hibrit Modelleri Geliyor

Alfa Romeo, bu Haziran ayında FCA'nın Balocco test pistinde düzenlenecek özel etkinliğinde, yeni bir SUV ve yeni bir yüksek performanslı hibrid modeli için planlarını paylaşacak.
22-05-2018 09:07 - 13249 Okundu

İtalyan otomobil üreticisi, büyük ihtimalle iki ve beş kapılı versiyonları olan yüksek performanslı bir Giulia Coupe modelini duyuracak.Bu modellerden birisi de hibrit motor kullanacak.

Yeni hibrit sistem, LaFerrari’ de kullanılan sistemden daha ileri düzeyde bir teknoloji kullanacak.Böylece daha yüksek performans ve daha yüksek menzilli bir model ile tanışmış olacağız.

Alfa Romeo'nun iki farklı hibrid güç aktarma organı geliştiriyor: Birincisi Giulia'nın 276hp turboşarjlı 2.0 litrelik motoru, ikincisi ise Giulia ve Stelvio'nun Quadrifoglio versiyonlarında kullanılan 2.9 litrelik V6 ünite. 

2.0-litrelik ünitenin 345hp civarında olması bekleniyor.V6 ünite ise bugüne kadarki en hızlı Alfa Romeo modeline hayat verecek 641 hp civarında bir güç sunacak.

YENİ SUV MODELİ

Alfa Romeo bir de yeni bir büyük suv modeli üzerinde çalışıyor.Daha çok Amerika pazarına yönelik olarak geliştirilmesi planlanan model, Stelvio’ dan daha büyük olacak.Ancak Stelvio’ nun alt yapısı kullanılacak.Yeni motor seçenekleri arasında hibrit ünite de yer alacak.Hibrit ünitede yüksek performans, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon vaad ediliyor.