Alfa Romeo GTV Cabrio Geliyor

Spor otomobil meraklıları için 600 beygirlik cabrio bir model geliyor.
16-08-2018 07:54 - 20118 Okundu

Haziran ayında 5 yıllık planlarını anlatan Alfa Romeo, önümüzdeki yıllarda 26 yeni model veya makyajlı kasa çıkartmayı hedefliyor.Özellikle en çok heyecanlandıran modeller 700 hp’ den fazla beygir gücüne sahip olacağı belirtilen 8C ve GTV Coupe temelli Giulia Quadrifoglio. Bugün çıkan bir haberde ise yeni GTV’ nin de cabrio kasa olarak gelebileceği belirtildi.

Car Magazine’de çıkan habere göre GTV modeli iki farklı kasa ile yollara çıkacak. Standart GTV modeli 2021 yılından satışa sunulacak. Spider modeli ile ise 2022 yılında tanışacağız.Fakat model skalasının en üstünde 8C modeli yer alacak ve GTV ile Spider, 8C’ nin altında konumlandırılacak.

Cabrio GTV modeli hakkında çok fazla bir bilgi bulunmasa da çıkan haberlere göre yeni model Giulia’da kullanılan 2.9 litrelik ünite ile yollara tekerlek basacak. Elektrikli motor ile kombine edilecek olan bu ünite, 600 hp gücünde olacak ve 48 km’ye kadar elektrikli motoru ile gidebilecek.Dört tekerlekten çekiş sistemi ise standart olarak verilecek.

GTV’ nin cabrio kasası kesin gibi gözükse de aynı şeyi malesef 8C için söyleyemiyoruz.Ancak bu model hakkında da bazı bilgiler belli oldu. Yeni model karbon fiber şasiye sahip olacak olan model, 100 km/s hıza 3 saniyeden daha kısa sürede ulaşabilecek.