Alfa Romeo Stelvio 2019 Fiyatı ve Özellikleri

Yeni model artık arkadan itişli olarak da tercih edilebilecek.
01-07-2018 21:22 - 13325 Okundu

Çoğu suv modeli sadece dört tekerlekten çekiş sistemi ile satışa sunuluyor.Ancak müşterilerin hepsi dört tekerlekten çekiş sistemine ihtiyaç duymuyorlar.Bu nedenle Alfa Romeo Stelvio, artık sadece 4X4 olarak değil arkadan itişli olarak da satışa sunulacak.

CAR AND DRIVER' da çıkan bir habere göre Alfa, 2019 yılından itibaren Stelvio modelini arkadan itişli seçeneği ile de satışa çıkaracak. Modelin arkasında artık Stelvio Q4 yerine Stelivo Q2 logosu kullanılacak.100 kg hafifleyecek olan modelin fiyatı 2000 dolar ucuzlayacak.Türkiye fiyatları da bu nedenle biraz daha düşecektir.

Sport paket ile satışa sunulacak olan Stelvio Q2, 19 inçlik jantlar, renkli fren kaliperleri, alüminyum pedallar ile donatılacak.280 beygirlik 2.0 litrelik dört silindirli motor ise görev yapmaya devam edecek.

Hem çekiş seçeneği hem de ağırlığın hafiflemesi yakıt tüketimine de olumlu etki edecektir.Özellikle Türkiye'de benzin fiyatlarının artması premium marka araç sahiplerinin bile canını sıkıyor.Bu nedenle daha düşük yakıt tüketimi sunan modeller, Türkiye'de de giderek daha fazla tercih edilmeye başlandı.

2018 model Alfa Romeo Stelvio, Türkiye şuan 495 bin TL' den satışa sunuluyor.Yeni versiyon ise tahminlerimize göre 470 bin TL dolaylarında bir fiyat etiketine sahip olacak.