Alfa Romeo Yeni Suv Planlıyor

Stelvio sadece başlangıçtı.
28-12-2017 20:09 - 22114 Okundu

Stelvio' nun piyasaya sürülmesi, Alfa Romeo' nun iştahını açmış durumda diyebiliriz. Stelvio' ya olan yoğun ilgi, markayı yeni bir suv için planlar yapmaya sevk etti.

2020' li yıllarda geleceği tahmin edilen yeni suv modeli, Volvo XC90, BMW X5, Mercedes-Benz GLE, ve Audi Q7 gibi modeller ile rekabet edecek.İsim ile de herhangi bir bilgi bulunmuyor.Ancak yeni modelin 7 koltuklu oturma düzenine sahip olacağı kesin.

Stelvio ile aynı platformu kullanacak olan model, sadece daha uzun dingil mesafesine ve daha büyül gövdeye sahip olacak.Ayrıca Stelvio' dan  200 kg daha ağır olacak.Bu ağırlığın nedeni ise 48 voltluk hibrit sistem ile 2.0 litrelik dört silindirli motorun birlikte kullanılması.

Şirketten Roberto Fedeli' nin yaptğı açıklamaya göre, 2.0 litrelik turbo motor 350-400 hp arasında güç ortaya çıkaracak.

Yeni suv modelinin piyasaya sürülmesinin ardından ise Giulietta modelinin geleceği masaya yatırılacak.Hatta bu modelin üretimden kaldırılması, yerine yeni bir hatchback modelin getirilmesi planlanıyor.