Altın Direksiyon 2019 Ödülü Jaguar I-Pace' in Oldu, Özellikleri Neler

I-Pace ödül toplamaya devam ediyor.
23-11-2019 09:06 - 17153 Okundu

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Jaguar’ın tamamen elektrikli performans SUV’u I-PACE, Almanya’nın en prestijli ödüllerinden Altın Direksiyon’u da kazandı. Yollara çıktığı günden bu yana uluslararası çapta 60’ın üzerinde ödül alması nedeniyle ödül avcısı olarak anılan Jaguar I-PACE, Auto Bild dergisi ve Bild Am Sonntag gazetesi tarafından En İyi Kompakt SUV seçildi. Bu yıl Almanya’da Yılın Otomobili, Avrupa’da Yılın Otomobili ve Dünyada Yılın Otomobili başta olmak üzere otomotiv sektöründeki en prestijli ödüllerin sahibi olan Jaguar I-PACE, spor otomobil performansını sıfır emisyon, dört tekerlekten çekişin sağladığı çok yönlülük ve pratikliği ile birleştiriyor.

 

Daha tutkulu ve yenilikçi otomobiller üretmeye devam edeceğiz

Bir İngiliz üretici olarak, Altın Direksiyon Ödülü’nü almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen JLR CEO’su Prof. Sir Ralf Speth, “’Destination Zero’ vizyonumuzun bir parçası olarak, Jaguar Land Rover’ın hedefi çevre dostu bir kapalı devre ekonomi yaratmak. Jaguar I-PACE de sıfır emisyonlu sıra dışı bir elektrikli otomobil olarak, bu hedefin en yaratıcı ve en güçlü temsilcisi durumunda. Dünyanın en yüksek talebe ve rekabete sahip premium otomobil pazarında bu ödülü kazanmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu ödül, I-PACE’in kazandığı prestijli ödüllerden sadece bir tanesi. Buradan aldığımız teşvikle, müşterilerimize çok daha tutkulu ve inovatif otomobiller üretmek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

21 finalist yarıştı

Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Altın Direksiyon Ödülleri’nde, Auto Bild ve alt yayınlarının Avrupa’daki 20 ülkesinde yer alan milyonlarca okuyucusu ile Bild am Sonntag gazetesinin okurları favorilerini seçti. Okuyucu oylarının belirlemiş olduğu 21 finalist - yedi kategorinin her birinde 3 finalist yer aldı - Lausitz-Ring pistinde yarış pilotları jürisi, otomobil gazetecileri ve diğer otomobil uzmanları tarafından, sürüş dinamikleri, bağlanabilirlik, tasarım ve sahip olma maliyeti üzerinden değerlendirildi.

 

Jaguar I-PACE

Sahip olduğu 90kWh lityum-iyon batarya ile 470 km’lik bir menzil sunan ve sadece 45 dakikada boş bataryasını %80 doluluk seviyesine ulaştırabilen Jaguar I-PACE’te ön ve arka aksta iki ayrı elektrikli motor görev yapıyor. Hafif, kompakt ve verimli Jaguar tasarımlı bu motorlar ile I-PACE 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.8 saniyede tamamlayarak 400 beygir güçve 696 Nm tork üretiyor.