Haberler

2019 Renault Arkana Fiyatı ve Özellikleri Belli Oluyor

Renault, yeni bir suv modeli çıkartmaya hazırlanıyor.

Renault geçtiğimiz aylarda yeni bir suv modeli çıkartacağını duyurmuş ve bir de fotoğraf yayınlamıştı. Bugün yapılan açıklamada ise yeni modelin Arkana olarak adlandırılacağı ve Rusya' nın başkenti Moskova'da üretilip tüm pazarlarda satışa sunulacağı belirtildi.Ancak yeni Arkana, Avrupa' da satışa sunulmayacak.Bu nedenle Türkiye'de de satışa sunulacağını tahmin etmiyoruz.

2018 Moskova Otomobil Fuarı'nda konsept olarak tanıtılan Renault Arkana,  tarzı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor.

Suv sağlamlığı ve sedan zerafeti ile tasarlandığı belirtilen Yeni Arkana, üretime hazır diyebiliriz.Şık yan aynalar, konseptte biraz  küçük gibi görünüyor.Üretim modelinde büyük ihtimalle bu aynalar biraz daha büyüyecektir.Diğer tasarım detayları ise aynı kalacaktır.İç mekan görselleri yayınlanmayan konsept,  19 inçlik jantlar ile tanıtıldı. C şeklindeki led farlar, arka stopları birleştiren led şerit ve çift egzoz çıkışı da modeli oldukça şık gösteriyor.Rusya pazarı için özel olarak üretilen Arkana, daha sonra Asya ve diğer pazarlarda da piyasaya sürülecek.

ARKANA NE DEMEK?

SUV' un adı, "gizli" anlamına gelen Latince 'Arcanum'dan geliyor. Renault yaptığı açıklamada "Arkana konseptinin güzemli, çekici ve ruhu olduğunu" nun da altını çiziyor.

Moskova'da üretilen Kaptur ile aynı platformu kullanan Arkana SUV,  yeni tasarımı ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile geniş bir müşteri kitlesine hitap edecek gibi duruyor.

Renault Arkana' nın rekabet için doğrudan bir rakibi bulunmuyor.Ancak eğimli tavan çizgisi nedeniyle, BMW X4 ve Mercedes GLC Coupe gibi modeller ile rekabet edecek diyebiliriz. Fiyatı  ise bu modellere göre biraz daha uygun olacaktır.

RENAULT HABERLERİ