Aston Martin DBX Tanıtımları Başladı

Aston Martin, suv modeli için geri sayımı başlattı.
14-11-2018 10:31 - 14332 Okundu

SUV modeller, otomotiv sektörünü ele geçirmeye devam ediyor.  İngiliz marka Aston Martin de artık bu rüzgara dur diyemedi ve ilk suv modeli DBX' i geliştirmeye başladı. 2019' un 4. çeyreğinde tanıtılacak olan yeni DBX, en teknolojik SUV olarak lanse ediliyor.

DBX' in teknolojisi  sürüş similasyonunda yaratıldığı için aracı üretmek çok daha kolay oldu. Bu sayede yeni modelin test araçlarını kısa süre içinde yollarda görebildik.

Tanıtımlar için bazı görseller yayınlayan Aston Martin, aracın üzerinde malesef kamuflaj kullanmış. 5 kapılı olarak piyasaya sürülecek olan 2020 DBX, hemen hemen hazır gibi duruyor.Bu arada arka kapı kollarının olmadığını da belirtelim.

Orta Doğu'da test edilen aracı kutuplarda da görüyoruz. Dünyanın en zorlu dağlarından biri olan Alp Dağları'nda da DBX' in testleri gerçekleştirildi.

Lagonda sedan ile aynı platformu kullandığı tahmin edilen DBX,  Galler'de üretilecek. Yeni aracın motor seçeneği ise V12 veya AMG V8 ünite olacak.Elektrikli motor seçeneği ise Mercedes'ten yardım alınarak geliştirilecek.