Audi, Uçan Arabaların Testlerine Başlıyor

Alman hükümeti, testlerin yapılabileceğine dair izni verdi.
25-06-2018 13:04 - 17362 Okundu

Alman hükümeti önemli bir karara imza attı. Audi ve Airbus firmalarının Ingolstadt'daki hava taksi prototiplerini test etmesine izin veren belgeyi imzaladı. İki şirket daha önce drone benzeri iki kişilik bir uçan araba konseptini tanıtmışlardı.

Testler başarı olursa, Almanya'nın hatta tüm büyük şehirlerin trafik sorunu sona erebilir.Alman hükümetinin açıklamasına göre, uçan taksiler Almanya'nın yüksek teknoloji endüstrisi için yeni bir potansiyeli olabilir.

Alman Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer "uçan taksiler artık bir vizyon değil yeni bir sektör olabilir. Bu teknoloji , şirketler ve genç girişimciler için büyük bir fırsat olabilir." dedi.

POP.Up.Next adı verilen konsept, Audi ve Airbus ortaklığı altında geliştirildi.Dört bölmede 8 helikopter pervanesine sahip olan model, her pervanesinde 70 kwh'lik bataryaya sahip.Bu bataryanın beygir gücü ise 26 hp.

Toplama bakıldığında ise ortaya 214 hp' lik bir güç ortaya çıkıyor.15 dakikada şarj olabilen araç 50 km' lik menzile sahip. Maksimum hızı ise 120 km/s.