Bu Skoda Fabia WRC, Ralli Arabası Sihrine Şok olacaksınız !

Çek WRC yarışmacısı 2003 Rallye Sanremo asfalt spesifikasyonuna geri döndükten sonra oldukça güzel görünüyor
06-02-2024 10:00 - 207 Okundu

Skoda Fabia yaygın olarak mütevazı bir küçük hatchback olarak tanınıyor ancak 2000'li yılların başında şirketin WRC canavarının temelini oluşturuyordu. Ralli aracının 24 örneğinden biri, tartışmasız en iyi görünen formu olan orijinal asfalt özelliklerine geri döndükten sonra şimdi kapışılmaya hazır.

Skoda Fabia WRC, hiçbir zaman podyuma çıkamadığı için döneminin en başarılı ralli otomobilleri arasında yer almadı. 2003 ve 2004 sezonları boyunca 57 yarışa katılmış, Skoda Octavia WRC'nin halefi olarak hizmet vermiş ve Skoda Fabia R5 ve Rally2 modellerinin yerini almıştır.

Bu özel örnek 2003 Avustralya Rallisi'nde Didier Auriol, beş WRC etkinliğinde Toni Gardemeister ve 2004 İspanya Rallisi'nde Jan Kopecky tarafından kullanılmıştır. Skoda Motorsport'taki kariyerinin ardından, sonunda emekli olmadan önce özel mülkiyete ait bir ralli otomobili olarak yarışmaya devam etti. 2020 yılında, Didier Auriel tarafından 2003 Rallye Sanremo'da kullanılan ve 12. sırada bitirdiği fabrika destekli modeli yansıtan kapsamlı bir yeniden yapımdan geçti.

Geniş çamurlukları, çıkıntılı tamponları ve büyük arka kanadıyla özel gövde çalışması, özellikle asfalt lastiklerle kaplı şık beyaz OZ jantlarla birleştiğinde oldukça şık görünüyor. İçeride, uygun bir takla kafesi, Sparco'nun bir dizi yarış koltuğu var ve başka pek bir şey yok. Kaputun altında 296 beygir  ve 600 Nm tork üreten orijinal turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor yer alıyor. Güç, üç aktif diferansiyelin yardımıyla altı vitesli sıralı bir şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe iletilir.

Homologasyon amacıyla 2003 yılında piyasaya sürülen üretim spesifikasyonlu Skoda Fabia RS / vRS, WRC modelinden çok daha az heyecan vericiydi, ancak dizel motorlu bir hot hatch tuhaflığı olarak hatırlanıyor. 1.9 litrelik TDI motor 129 beygir  güç ve 310 Nm  tork üretirken, daha keskin bir süspansiyon düzeni, daha büyük tekerlekler ve özel bir gövde kiti ile bir araya getirilmişti.

eBay'deki listeye göre, Çek ralli otomobili İngiltere'de bulunuyor ve 240.000 £ fiyat istiyor. Model Iconic Auctioneers tarafından 23 Şubat'ta Race Retro Competition Car Sale'de açık artırmaya çıkarılacağı için bu muhtemelen gösterge niteliğindedir. Skoda Fabia WRC'nin gelecekteki sahibi bu aracı Rally Legends veya Goodwood gibi tarihi motor sporları etkinliklerinde kullanabilecek veya özel bir pist günü aracı olarak değerlendirebilecek.