Bu Stadyumu 148 Nissan Leaf Bataryası Aydınlatıyor

Elektrikli araçlarda en büyük endişe bataryaların güçsüz olabileceği yönünde.
09-07-2018 08:38 - 13400 Okundu

Elektrikli araçları artık yollarda daha sık görmeye başlayacağız. Fakat bataryaların performansı konusunda hala müşterilerin bazı endişeleri bulunuyor.Nissan’da bu endişeyi bildiğinden dolayı, kendi bataryalarını kanıtlamak için ilginç bir etkinlik düzenledi.

Nissan ve ortakları, Amsterdam'daki Johan Cruijff Arena'da 148 adet Leaf bataryasından oluşan dev bir jeneratör kurdu.Böylece olası elektrikli kesintilerinde yalnızca stad için değil, çevre mahallelere de elektrik verilebiliyor.Bu depolama alanı, Avrupa için ticari bir binada bulunan en büyük enerji depolama alanı.

Stad,  Hollanda milli futbol takımı ve yerel AFC Ajax takımının yanı sıra konserler, iş toplantıları ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Her sene iki milyondan fazla kişi tesisi ziyaret ediyor.

Nissan Enerji Genel Müdürü Francisco Carranza, “Avrupa'nın en büyük enerji depolama sisteminin bir parçası olmaktan çok memnunuz.Buradan çıkaracağımız sonuçlarla daha da uzun süreli çalışan bataryaları geliştireceğiz." dedi.