BYD'den Ford Ranger'a Rakip Elektrikli Pikap Geliyor, Fiyatı Merak Konusu

BYD, yeni bir model için kolları sıvadı.
15-01-2024 11:00 - 267 Okundu

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olarak Tesla'yı geride bırakan BYD'nin (Build Your Dreams) elektrikli araç dünyasına hükmetme kararlılığı tam gaz devam ediyor. Çinli otomobil üreticisi, Ford'un Ranger  ve Toyota'nın Hilux ile mücadele edecek  bir orta boy kamyonet geliştirmeye başlıyor.

Patent görüntüleri ve casus çekimleri halihazırda dolaşımda olan elektrikli pikap,  Avustralya'da ürün geliştirme testlerinden geçiyor. 

Audi ile yaptığı çalışmalarla tanınan Wolfgang Egger'in BYD'nin orta boy pikabının tasarımını üstlendiği ve aracın sağlam ancak ince bir şekilde tasarlanmış bir görünüme sahip olduğu bildiriliyor. Ön ızgarada büyük bir "BYD" logosu, sert çamurluklar ve C-kelepçe farlar bulunuyor.

BYD'nin kamyonu pratik ve teknolojik açıdan sürükleyici bir deneyim vaat ediyor. Temel özellikler arasında Huawei tarafından geliştirilen bir baş üstü ekranı (HUD), serbest duran 10,25 inç LCD dijital gösterge paneli ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto özellikli 15,6 inç döner dokunmatik bilgi-eğlence ekranı yer alıyor.

Diğer dikkat çekici öğeler arasında yolcu tarafındaki açık gösterge paneli saklama alanı, kırmızı direksiyon simidi dikişi ve beş kişilik oturma yeri yer alıyor.

BYD, DM-i Electric (Dual-Motor Intelligence) hibrid teknolojisinin dünyada bir ilk olduğunu iddia ediyor. Ayrıntılar çok az olsa da, bu yenilikçi sistemin turboşarjlı 1.5 litrelik bir motor ve iki elektrik motoru kullandığı ve toplam sistem gücünün yaklaşık 365 kW (490 hp) olduğu söyleniyor. 

Ayrıca, dolu bir benzin deposu ve batarya ile 1200 km'ye  kadar potansiyel birleşik sürüş menzili konusunda da iddialılar. Bağımsız arka süspansiyon ve dört tekerlekten çekişin standart olarak sunulacağı söyleniyor, ancak arkadan çekişin opsiyonel olma ihtimali de var.

Rekabetçi bir pikap segmentinde BYD, Ford Ranger, Toyota Hilux, Nissan Navara ve Mitsubishi Triton gibi köklü isimlerin yanı sıra Geely'nin Radar RD6, LDV T60 ve GWM Cannon gibi diğer rakiplerle sıkı bir rekabetle karşı karşıya. 

Resmi tanıtım önümüzdeki aylarda yapılacak ve satışlar yılın ilerleyen aylarında Çin, Avustralya, Yeni Zelanda ve Avrupa pazarları için başlayacak.