Çelik Motor En Değerli Markalardan Biri Seçildi

Çelik Motor,Türkiye'deki en değelerli markalardan biri olarak görülüyor.
09-11-2015 11:57 - 15018 Okundu

Türk otomotiv sektörünün öncü şirketi Çelik Motor, başarılı grafiği ile marka değerini yükseltmeye devam ediyor. 2015’te 55. kuruluş yıldönümünü kutlayan Çelik Motor, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’ın yaptığı araştırmada Türkiye'nin en değerli 100 markası arasında yer aldı.

Anadolu Grubu’nun en köklü kuruluşlarından biri olan Çelik Motor, otomotiv sektörünün gelişmesine yaptığı katkılarla Türkiye’de ve dünyada yükselişini sürdürüyor. İsim ve yapısını değiştirmeden aralıksız olarak otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Türkiye’deki en eski şirket unvanını taşıyan Çelik Motor, marka değeri ortaya koyan önemli bir başarı elde etti.

2015 yılında 55. kuruluş yıldönümünü kutlayan Çelik Motor, İngiltere merkezli uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in yaptığı araştırmada Türkiye’nin en değerli 100 markasından biri olarak gösterildi. Çelik Motor, geçen yıla göre listede üç basamak yukarı çıkma başarısını göstererek 76. sırada yer aldı. Brand Finance'in yaptığı listede 100 markanın toplam değeri 34 milyar 383 milyon dolar olarak açıklanırken, bu değerin geçen yıla göre yüze 15 artış gösterdiği belirtildi.

“İlklere” imza attı

Çelik Motor, hizmet alanında “ilklere” imza atarak, distribütörü olduğu markaları Türk otomotiv sektöründe en çok satan markalar arasına sokmayı başardı. Son olarak KIA markasını sektörün önemli bir oyuncusu yapan Çelik Motor, faaliyet alanlarını genişletmek için yıllar içinde önemli adımlar attı.

Filo kiralamada Çelik Motor Filo, günlük araç kiralama pazarında ise yeni nesil rent a car markası Garenta ile sektöre pek çok yenilik getirdi. Garenta'yı uluslararası bir marka yapma  vizyonu doğrultusunda Galatasaray Spor Kulübü ile forma sırt sponsorluğu anlaşması imzaladı. Çelik Motor ayrıca, sektördeki deneyimini dijital dünyaya da taşıyarak 2013 yılında online 2. el araç açık artırma platformu ikinciyeni.com’u kurdu.