Chery, Omoda, Jaecoo ve Exlantix Markalarını Avrupa'ya Getiriyor

Chery'den yeni bir atak geldi.
05-10-2023 08:23 - 20542 Okundu

Chery Automobile önümüzdeki iki yıl içinde Avrupa'da üç yeni markayı tanıtacak ve bir dizi cazip yeni SUV'u piyasaya sürecek.

Çinli otomobil üreticisi Omoda ve Jaecoo markalarını İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa dahil olmak üzere Avrupa'daki tüm büyük pazarlarda piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

Reuters ile konuşan Chery Avrupa Genel Müdürü Jochen Tueting, Omoda ve Jaecoo markalarının her birinin 2025 yılı sonuna kadar üç SUV piyasaya süreceğini açıkladı. Bunlar arasında Avrupa'nın farklı bölgelerine hitap eden yanmalı modeller, hibritler ve bataryalı elektrikli araçlar yer alacak.

Tueting, "Bu iki markayla birlikte, nispeten hızlı bir şekilde önemli satışlar gerçekleştirebilmemizi sağlamak için büyüyen SUV segmentine odaklanıyoruz" dedi.

 
Tueting, Çin'de üretilen ve Avrupa'da satılan elektrikli araçlara uygulanabilecek potansiyel gümrük vergileri konusunda endişe duymuyor. Aslında Chery, yeni markalarının iyi performans göstereceğinden o kadar emin ki, 2024 gibi kısa bir süre içinde potansiyel bir Avrupa montaj tesisine karar verebilir.