Chery, Yeni Suv Modeli İle Geliyor

Çinli marka yeniden Türkiye’de satışa çıkacak mı?
01-09-2017 16:14 - 22313 Okundu

Asya kökenli Chery, bir dönem Türkiye pazarında da araç satışı yapmış ve hatrı sayılır bir satış rakamına ulaşmıştı.Özellikle Çin menşaeli bir marka olmasından dolayı tüketicilerin güvenini kazanamayan Chery, bu güveni kazanmak için yeni suv modeli tanıtmaya hazırlanıyor.

Eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’nda örtüsünü kaldıracak olan yeni suv konsepti ile dikkat çeken Chery, konsepte dair ilk tanıtım görsellerini de kamuoyu ile paylaştı.Fakat yayınlanan önizlemelere baktığımızda nedense Land Rover Discovery havası sezdik.İç mekanda ise geniş ve yükseğe konumlandırılmış bir bilgi-eğlence ekranı ile klima sistemi dikkat çekiyor.

Chery ayrıca elektrikli modeller üzerinde de çalışıyor.Şirket önümüzdeki yıllarda sadece yarı hibrit, plug-in hibrit ve tam elektrikli motora sahip modeller geliştirecek.

Avrupa’ da hangi pazarlarda satışa çıkacağını henüz açıklamayan şirket, kıtaya özel olarak bazı ülkelerde fabrikalar açacağını da duyurdu.

Chery, Çin’ in en büyük otomobil üreticilerinden birisi olarak dikkat çekiyor. 2016 yılında 700 bin’ den fazla araç satan marka, bu araçların 100 binini de ihraç etti.Chery’ nin ihracatı 2016 yılında Çin’ in otomobil ihracatının %30’ unu oluşturuyordu.