Citroen C3 Aircross'u Güncelleme Kararı Aldı

C3 Aircross yerine yeni bir model gelecek.
18-10-2023 09:46 - 15018 Okundu

Tamamen yeni 2024 Citroen e-C3'ün tanıtımı sırasında Fransız marka, B-SUV segmenti için üç sıralı bir modelin video teaser'ını gösterdi. Citroen modelin adını vermedi, ancak 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen yaşlanan C3 Aircross'un halefi olduğu açık.

Karanlık teaser, her ikisi de Citroen Oli konseptinden esinlendiği için e-C3'e çok benzeyen bir LED aydınlatma imzasını ortaya çıkardı. Fransız B-SUV beklendiği gibi e-C3'ten daha uzun ve daha kutu gibi bir duruşa sahip. Daha önceki casus hikayelerimizde de belirtildiği gibi, selefine kıyasla belirgin şekilde daha uzun bir gövdeye sahip.

Citroen yaklaşan modelle ilgili ayrıntılara girmedi, ancak muhtemelen hem tamamen elektrikli hem de benzinli formlarda sunulacak. Bu, muhtemelen eCMP/CMP mimarisinin bir türevi olan C3/e-C3'te tanıtılan "Akıllı Araba platformunun" uyarlanabilirliği sayesinde gerçekleşiyor. Yeni mimarinin aynı genişletilmiş versiyonu, Citroen C3 Aircross ile kardeşlik ilişkisini sürdüren ve 2024 yılında gelecek olan yeni nesil Opel Crossland'da da kullanılacak.