Citroen C4 Elektrikli Motor ile Geri Dönüyor

Yeni nesil Citroen C4 hatchback, 2020 yılında tam elektrikli motor seçeneği ile gelecek.
15-10-2018 13:04 - 21219 Okundu

Citroen' in hb modeli C4 için farklı haberler gelmeye devam ediyor. En son artık üretilmeyeceğine dair haberler çıkmış ve bu haberler yalanlanmamıştı. C4 yerine de Cactus modeli getirilmişti.Ancak son gelen haberlerde, Citroen' in C4'ten vazgeçmeyeceği ve iki sene içinde elektrikli olarak yeniden satışa sunacağı belirtildi.

 Citroen CEO'su Linda Jackson,Paris Motor Show'da, yeni C4'ün firman gündeminin en üstünde yer aldığını söyledi.

“C-segmenti hatchback'in ne zaman yenileneceğini şuan için  söylemiyoruz, ama bu segmentin gücü göz önüne alındığında, C4' e biraz daha fazla öncelik vermemiz gerekiyor.” dedi.

Bir başka yetkili ise, yeni C4 modelinde artık EMP2 platformunun değil CMP platformunun kullanılacağını açıkladı.Ayrıca e-CMP platformu ile tam elektrikli C4' ün de kesinleştiğini belirtti.

Elektrikli versiyonunda  50kwh' lik bir batarya kullanılacağının da altı çizildi.Ayrıca daha uzun menzil mesafesi için çalışmaların da devam ettiği belirtiliyor.Hatta 365 km' lik menzil mesafesi için 60 kwh' lik batarya bile kullanabilirler.Bu kapasitedeki bir bataryanın fiyatı da çok fazla yukarı çekmeyeceği söylendi.

Yeni C4,, içten yanmalı motorlarla da sunulmaya devam edecek.