Citroen DS Yeni Elektrikli Aracını Tanıtmaya Hazırlanıyor

Yeni model birkaç hafta içinde örtüsünü kaldıracak.
02-05-2018 10:39 - 20087 Okundu

DS markası ilk elektrikli aracını tanıtmak için 2018 Paris xPrix etkinliğini seçti. DS 7 Crossover modelinde artık hem hibrit ünite hem de elektrikli motor tercih edilebilecek.Elektrikli versiyon için birkaç yıl daha beklememiz gerekse de hibrit versiyon ile birkaç hafta içinde tanışacağız.

2025 yılından itibaren tüm modellerinde hibrit ve elektrikli motor kullanacak olan DS, elektrikli otomobil piyasasında yer alan küresel liderlerden birisi olmak istiyor.

DS 7 Crossback E-Tense 4X4 modelinde iki elektrikli motor ve 13 kwh' lik lityum iyon pil kullanan DS, bu üniteye 300 hp güç yüklemiş.Ancak elektrikli motor ile sadece 50 km yol gidilebiliyor.

Şirketin ilk elektrikli aracının birkaç hafta içinde tanıtılacağını açıklayan şirket yetkilileri, diğer ayrıntılar hakkında konuşmayı ise reddetti.

DS3 Crossback modelini yakında tanıtacak olan marka, bu modelinde 113 hp üreten bir elektrikli motor kullandı. 50 kwh' lik aküye sahip olması beklenen model, tek şarj ile 450 km yol gidebilecek.Ayrıca yayınlanan raporlara göre araç şarj edilen her dakikada 12 km yol gidebilecek.