Continental SportContact 6 Özellikleri 2016-04-23

SportContact 6, kalitesi ile yılzdıları toplamaya devam ediyor.
23-04-2016 18:24 - 13861 Okundu

Dünyanın en büyük uluslararası lastik tedarikçilerinden Continental, yeni ultra yüksek performans lastiği SportContact 6 ile yüksek performans lastikleri serisini devam ettiriyor. Continental’in yeni UHP lastiği SportContact 6, ilk defa katıldığı testten birincilikle döndü. On tane farklı disiplini içeren testin tamamlamasının ardından AutoBild Sportscars dergisinin uzman muhabirleri, Continental’in yeni geliştirdiği spor lastiğini “örnek niteliğinde” değerlendirdi. Test sonuçlarında sıralamada en üst seviyeye layık görülen Continental’in yüksek teknolojili lastiği bu dereceyi elde etmek için ıslak ve kuru yolda yuvarlanma direncini kanıtlamış oldu. Uzmanlar, lastiğin performansını “İlk testte SportContact 6 tamamıyla ikna ediciydi,” diyerek özetlediler. Continental SportContact serisinin son üyesi karşılaştırmalı yüksek performanslı lastik testinin üst disiplininde liderliği kimseye kaptırmadı.

Continental tarafından geliştirilen Black Chili teknolojisi ile yol yüzeyindeki en küçük kıvrımlara bile temas edebilen SportContact 6 bir önceki modeli ContiSportContact 5 P’ye oranla yüksek hızda yol tutuş ve direksiyon hassasiyetinde yüzde 14’e varan performans artışı sağlıyor.

Continental yeni SportContact 6’nın performansının artırılması için “Black Chili” sırt hamuru teknolojisini geliştirdi. Yol yüzeyindeki pürüzlerle uyum sağlayarak sürüş esnasında maksimum performans ve güvenlik sunan SportContact 6, Atomik Kuvvet Dengeleyicili Black Chili hamuru nanoskopik düzeyde küçük emme yastıkları gibi davranarak yüksek tutunma sağlıyor. Fren, viraj alma ve hızlanma sırasında hem ıslak, hem de kuru yollarda her yönde mümkün olan en yüksek tutunmayı sağlıyor.

Mükemmel yol tutuş için geliştirilen destekleyici bloklar:

Continental’in lastik tasarımcıları hassas yol tutuşu ve en uygun güç aktarımı sağlamak için özgün güç yön verme teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji lastiğin içinde, dışında ve merkezinde farklı tutunma öğeleri konumlandırıyor. Lastiğin boyutuna bağlı olarak, üç veya dört merkezi diş ve lastiğin iç omuzu gücün maksimum şekilde çapraz olarak aktarılmasını sağlayarak, direksiyon komutlarının yola aktarılmasını hissedilir derecede arttırıyor. Viraj alma sırasında lastiğin dışı içinden daha fazla güce maruz kaldığı için SportContact 6 asimetrik olarak tasarlandı. Bu da dişlerin stabilitesini arttırarak daha yüksek güç aktarılmasını sağlıyor.

Yeni Aralon 350 güçlendirme malzemesi ile 350 km/s’ye kadar maksimum Güvenlik…

Continental’in yeni ultra yüksek performans lastiği SportContact 6 yeni Aralon 350 güçlendirme bileşeni ile 350 km/s’ye kadar onaylandı. Ayrıca SportContact 6 yüksek fren performansı, yol tutuş ve direksiyon hakimiyeti sunuyor.

Continental’in mühendisleri, yüksek hızdan dolayı lastik üzerinde oluşan güçleri kontrol edebilmek için yenilikçi bir yapı olan naylon ve aromid iplerinin farklı karışımı ile maksimum sürüş güvenliğini sağlayarak SportContact 6’yı rakiplerin önüne geçirdi. Ultra yüksek performans lastiği SportContact 6 için özel olarak geliştirilen ve güçlü aramidden yapılan iki lifin esnek naylon lifiyle sıkı şekilde iç içe geçmesiyle ve sentetik bir elyaftan oluşan “Aralon 350” kullanıldı. Bu karmaşık yapı, ek bir çelik kuşak olarak görev yapmakta ve 350 km/s’ye varan hızlarda bile kontrollü, güvenli bir sürüş sağlıyor.

Performansa genel bakış: gelişmede %14’e varan ilerleme

Continental, yeni ultra yüksek performans lastiği SportContact 6’nın bir önceki modeli ContiSportContact 5 P’ye oranla direksiyon hassasiyeti %14 artarken, kuru yollarda yol tutuşu ise %11 artırıldı. Yeni SportContact 6’nın ıslak yolda tutuş özellikleri, önceki 5 serisine göre %2 daha yüksek hale getirilirken, hizmet ömrü ve konforu da %7 artırıldı.