Dacia Manifesto Konsepti Özellikleri Açıklandı

Dacia, Manifesto'yu duyurarak hayranlarını şaşırttı.
16-09-2022 11:02 - 20328 Okundu

Bu aracı görenler için kötü bir haberimiz var. Çünkü bu  fütüristik elektrikli konsept üretim için tasarlanmadı. Ancak bazı özelliklerin yeni Dacia modellerinde kullanılmasını bekliyoruz.

Dacia, Manifesto'yu “temel, havalı, sağlam, uygun fiyatlı ve çevre açısından verimli bir otomobil” ve “fikirler için bir laboratuvar” olarak tanımlıyor.

Aracın belki de en önemli özelliği, delinmez ve çevre dostu olan     büyük havasız lastikleri.

Konsept, Dacia'nın yeni amblemi ile aydınlatılmış bir ızgaraya da sahip. Bununla birlikte, geleneksel farları kullanmak yerine, bir el feneri olarak kullanılmasına izin veren sökülebilir tek bir LED ünitesine sahiptir. Tasarımcılar gövde panelleri için yüzde 20 geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış Starkle adlı yeni bir malzeme kullanmışlar.

Kabin ise tamamen su geçirmez özelliğe sahip. 

İçeride sadece uyku tulumu olarak kullanılan çıkarılabilir kapaklı iki koltuk buluyoruz. Entegre düğmelere sahip direksiyon simidinin arkasında, temel görünümlü bir dijital gösterge paneli bulunurken, tüm bilgi-eğlence ve bağlantı özellikleri sürücünün akıllı telefonu tarafından yönetiliyor.

Diğer bir pratik özellik ise, herhangi bir cihaza bir ev prizinden ve USB yuvalarından güç sağlayabilen, arkadaki çıkarılabilir batarta. Son olarak, arka bölüm bir çalışma tezgahı olarak kullanılabilir.

 Manifesto konsepti, 18 Ekim'de kapılarını açacak olan 2022 Paris Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkacak.