Fiat Suv Bursa' da mı Üretilecek?

Fiat Konsept Suv' u Bursa' da Üretilebilir
04-11-2014 08:56 - 19289 Okundu

Fiat'ın konsept SUV'u Bursa'da mı üretilecek?

Fiat'ın Brezilya'da konsept haliyle sergilediği FCC4, markanın küçük SUV'da izleyeceği anlayışı gösteriyor. Araç, 2007'de Bursa'da üretilmesi planlanan SUV'un tasarım açısından nasıl görüneceğinin habercisi.

Fiat, yakın gelecekte üreteceği SUV aracının ilk ipuçlarını Brezilya Sao Paulo Auto Show Fuarı'da verdi. İtalyan üretici fuarda sergilediği sınıfta nasıl bir yol izleyeceğini de göstermeyi hedefliyor. Dört kapılı bir coupe tarzı tasarıma sahip konsept araç, ilk bakışta Jeep Cherokee ve Range Rover Evogue tasarımlarından da izler taşıyor. Çok sayıda çalışması, 5 metreye yaklaşan uzunluğu , 1.94 metrelik genişliğe ve 1.60 metrelik yüksekliğe sahip. Büyük bir cam tavanın da dikkat çektiği FCC4, keskin ve erkeksi hatlar da gözlerden kaçmıyor. Geniş ebatlı lastikleri, krom kaplı çiftli egzoz çıkışı da konsept aracın dikkat çeken tasarım ayrıntılarında.


BURSA'DA ÜRETİLEBİLİR
Önümüzdeki 4 yıl içinde 4 yeni modeli üretmeye hazırlanan Bursa Tofaş fabrikasında bu modellerden ikisi Bravo ve Linea'nın yerini alacak kompakt modellerin olması bekleniyor. 2017 yılındaysa fabrika SUV modelinin üretilmesi planlanıyor. Eylül ayı sonunda düzenlenen Hannover Ticari Araçlar Fuarı'nda konuşan Tofaş CEO'su Kamil Başaran, yeni SUV hakkında bir yorum yapmaktan kaçınmasına rağmen, hem SUV'un hem de bir sonraki nesil Doblo'nun yeni geliştirilen ortak platform üzerine üretileceğini vurgulamıştı. PALIO DA BREZİLYA'DA DOĞDU ''Dünya otomobili'' olarak tanılan Fiat Palio'nun üretimi ilk olarak 1996 yılında Brezilya'da başlamıştı. İki yıl sonra Bursa'ya gelen Palio, Tofaş'ın 2011 yılı sonuna kadar en çok satan ve ihraç edilen modellerinden biri olmuştu. San Paulo'da konsept haliyle sergilenen FFC4'ün aynı şekilde seri üretim bantlarına alınması sıra dışı hatları nedeniyle çok mümkün görünüyor. Araçtaki radikal çizgiler, geniş krom kaplamalar ve cam yüzeyler yüksek maliyet yüzünden tırpanlanabilir. Ancak, Bursa'da üretilecek aracın ana hatları, tasarım anlayışının ve boyutlarının bu konsept araçla büyük oranda benzerlik taşıması sürpriz olmayacak.