Ford Focus ST 1.5 İlk Kez Görüntülendi

Focus, yeni versiyon ile geliyor.
17-04-2018 14:02 - 22402 Okundu

Ford Focus’ un hot hatch version ST ilk kez casus kameralar tarafından görüntülendi.

Ford Focus ST, Nurburgring’ te test edilirken görüntülendi. Elde edilen görüntülerde yeniden tasarlanan tamponları, daha derin tekerlek eşiklerini ve daha belirgin bir tavan spylerını görüyoruz.Büyük ihtimalle agresif bir Focus ST tasarımı ile karşılaşacağız.

Arka tarafta çift egzoz düzeni korunurken, büyük alaşım jantlar tekerleklerde daha şık duruyor.Ayrıca fren kaliperleri de modele karizma katacaktır.

Ford Focus ST’ nin en ilgi çekici kısmı, artık 2.0 litrelik motor kullanılmayacak olması. Bu motoru revize eden şirket artık 1.5 litrelik motor kullanacak ve daha fazla güç sunacak.

Eğer bu doğruyşa, Ford Focus ST’ nin benzinli motoru hot hatch segmentindeki en ağır motorlardan biri olacak. Bakalım Ford, gaz tepkisi, hızlanma gibi problemleri nasıl çözecek.

Ford’ un ayrıca yeni ST’ yi dizel motor ile Avrupa’daki bazı ülkelerde satışa sunması ve satışlarını arttırması bekleniyor.

Bir diğer haber de Focus’ un bir diğer versiyonu RS hakkında.Bu versiyon yaklaşık 400 hp gücünde bir hibrit ünite tarafından desteklenecek.