Ford Mustang, Chevy Camaro’ nun Satışlarını Geçti

İki efsane model, satışlarda birbirini takip ediyor.
11-09-2018 08:59 - 17095 Okundu

Özellikle Amerika’da spor otomobiller hala ilgi görüyor. Satışlar düşmüş olsa da efsane iki model Mustang ve Camaro satışlarına tüm hızıyla devam ediyor. Fakat Mustang’ in satışları Camaro’ dan iyi olunca Chevrolet de aracın fiyatını düşürmeye karar verdi. 2019 model Camaro’ nun 1LT ve 2LT donanım paketlerinde fiyat indirimi yapan marka, Dodge Challenger ve Ford Mustang modellerinin önüne geçmek istiyor.

Camaro’dan bir mühendis verdiği röportajda bu durumu şöyle açıkladı:"Bizim yemeğimizi yiyorlar. 4 silindirin düşük fiyatı ile başa çıkmamız zordu. Hatayı burada yapıyorduk ve stratejimizin gelişmesi gerekiyordu. Şimdi bu savaşa girip kazanmayı hedefliyoruz."

Geçen seneye göre %28 oranında düşüş yaşanan satışlarda, Chevy modeli sadece 29,551 adet sattı. Mustang’ in satışları ise 48,362 adet ile yükselik trendine girdi.

Markaların diğer modelleri olan Mustang GT ve Camaro SS ise istenilen ilgiyi bir türlü göremediler. V8 üniteye sahip olmalarından dolayı maliyeti yüksek olan bu otomobiller, diğer donanım paketlerine göre daha az tercih ediliyorlar.

Bizim düşüncemize göre Camaro sadece fiyat konusunda sınıfta kalmıyor. Rakiplerine kıyasla daha standart bir model olan Camaro, tasarımında radikal değişiklikler yaparlarsa yeniden satışlarını yükseltebilir.