Ford Otosan'da Üretim Durdu

Diğer markaların yaşadığı kriz, Ford Otosan'da da baş gösterdi.
29-03-2021 14:46 - 18556 Okundu

Pandemi nedeniyle otomotiv sektörü büyük bir darbe almıştı. Aşılama çalışmalarının ardından üretim merkezleri yavaş yavaş açılmaya başladı ve işçiler üretime kaldıkları yerden devam ettiler. Ancak son aylarda başlayan yeni bir tedarik krizi, markaların üretimlerini yeniden durdurmalarına neden oldu.

Mikroçip tedariğinde yaşanan sıkıntılar, son 3-4 aydır üretimlerin durmasına neden oluyor. Yurtdışında Mazda, VW gibi markalar üretimi durmuştu fakat ülkemizde henüz böyle bir durum söz konusu değildi. Ancak geçtiğimiz günlerde TOFAŞ' ın üretimi durdurması ile Türkiye'deki etkileri de görülmeye başlamıştı.

Bugün ise Ford Otosan üretime bir hafta ara vereceğini açıkladı.  Mikroçip tedariğinde sıkıntı yaşadıklarını belirten yetkililer, 3-9 Nisan tarihleri arasında üretime ara vereceklerini kamuoyu ile paylaştılar.

Yapılan resmi açıklamanın tamamı şu şekilde: "Ana ortağımız Ford Motor Company küresel tedarikçileri ile sorunun çözümüne ve ana üretim hatlarına öncelik vererek elektronik bileşenlere ait materyallerin verimli şekilde kullanmasını sağlamaya çalışmaktadır. Şirket olarak tedarikçilerimiz ile birlikte gerekli planlamalar yapılarak, tedarik sıkıntısının olası etkileri en aza indirilmektedir."