Kia Büyümeye Devam Ediyor 2015-09-28

Kia'nın Avrupa'daki ilk fabrikası Zilina'nın Kia'nın büyümesindeki rolü oldukça büyük.
28-09-2015 11:38 - 17672 Okundu

KIA’nın 2006 yılında kurulan Avrupa'daki ilk üretim tesisi Žilina, markanın büyümesinde önemli rol oynamaya devam ediyor. KIA ailesinden cee'd, Sportage ve Venga'nın üretim merkezi olan Slovakya’daki tesiste, iki milyonun üzerinde araç ve 3 milyondan fazla motor üretildi.

KIA, en son teknolojilerle üretim yaptığı Žilina tesisi ile Avrupa’daki yükselişini sürdürüyor. 2006 yılından bu yana faaliyette olan Slovakya'daki üretim tesisi, KIA'nın son yıllarda Avrupa'da elde ettiği olağanüstü büyüme ve başarının mihenk taşlarından birisi oldu.

Žilina, KIA'nın Avrupa serisindeki üç modelinin çıkış noktası oldu. KIA cee'd ailesini (cee’d beş kapılı hatchback modeli, Sportswagon ve pro_cee’d), Avrupa'nın en çok satan modeli Sportage’ı ve Venga kompakt MPV modelini üreten Žilina, endüstride dikkatleri üzerinde topladı.

KIA’nın Avrupa’daki bu ilk üretim tesisi, Mayıs 2013'ten bu yana markanın Avrupa piyasasına yönelik ilk performans modelleri olan yüksek güçlü cee'd GT ve pro_cee'd GT modellerini de üretiyor. KIA'nın Avrupa'da üretilen model serisi, şirketin toplam Avrupa satışlarının %56'sına karşılık geliyor.

Üretim KIA cee’d ile başladı

KIA’nın Žilina'daki tesisinde seri üretime Aralık 2006'da KIA cee’d ile geçildi. O tarihten bu yana son teknoloji ürünü olan tesiste, 2 milyonun üzerinde araç ve 3 milyondan fazla motor üretildi. KIA bugün üretim hacmi bakımından Slovakya'daki en büyük üç araç üreticisi ve ihracatçısından biri konumunda bulunuyor. Fabrikadan tüm dünyada 76 pazara araç ihraç edilirken, bu araçların büyük çoğunluğu Avrupa'nın tüm noktalarına ve Rusya'ya satılıyor.

KIA, Žilina'daki tesisinde 3.800 personele istihdam sağlıyor. KIA’nın her biri alanında uzman olan çalışanları, sayıları 530’u bulan robotlarla da destekleniyor. KIA tesise; preshane, karoseri, boya, motor ve montaj atölyeleri olmak üzere beş ayrı alanda 1,6 milyar Euro tutarında yatırım yaptı.