Kia, GT Ailesini Değiştirmiyor

Performanslı modeller için alt bir marka oluşuturulmayacak.
29-09-2018 09:45 - 18519 Okundu

Türkiye'de Sportage modeli ile adından söz ettiren Kia, Stinger modeli ile spor sedan sınıfına adım atmıştı. Özellikle GT versiyonu ile yüksek performanslı bir araç ortaya koymuştu.Bu  adım ile otomobilseverler, Kia' nın yeni bir performans ailesi oluşturabileceğini düşünüyordu.Ancak şirket bünyesindeki önemli isimlerden birisi olan Albert Biermann, Hyundai N gibi yeni bir model ailesi üretme planları olmadığını ve GT serisine devam edeceklerini açıkladı.Ayrıca GT modellerinden N ailesi kadar yüksek bir performans beklenmemesinin de altını çiziyor.

Biermann, Kia' nın yüksek performanslı araçlar üretmek için bir çabası olmadığını, bu adımı Hyundai N ailesi ile attıklarını belirtti. yrıca GT modellerinin Kia için yeterli olduğunu da söyledi.

Mevcut modelleri için de GT versiyonlar üretmek isteyen Kia, spor versiyonların testlerine yakın zaman içinde başlayacak.Stinger GT' nin ardından Cerato GT ile tanışacağız.Cerato GT' nin Hyundai Elantra Sport ile rekabet edeceğini de belirtelim.Yıl sonuna doğru çıkması beklenen model, Türkiye'de de satışa sunulabilir.

Cerato şuan için Türkiye'de 1.6 litrelik dizel ünite ile satışa sunuluyor.