Kia, Kalite Olarak İngiltere'de de Tescillendi

Raporlarda birinci oldu.
29-11-2017 08:02 - 20883 Okundu

KIA, almış olduğu ödüllerle kalitesini belgelemeye devam ediyor. Amerika’nın Kalite Değerlendirme Raporu J.D. Power 2016 sıralamasında ilk basamakta yer alan KIA, ürünlerinin kalitesini belgeleyerek, Sportage ve Soul ile segmentlerinin en iyisi seçilmişti. Aynı raporun 2017 yılında da KIA; Soul, Cerato, Niro ve Sorento modellleri ile 4 farklı sınıfta birinciliği göğüslemişti. J.D Power Otomotiv, Performans, Uygulama ve Düzen (APEAL) araştırmasında ise Soul modeli ile 5 kez ödül kazanan KIA, 2017 yılında Niro, Soul ve Cadenza olmak üzere üç farklı modeliyle yine birinci sırada yer almıştı. Böylece KIA, bu yılın araştırmasında üç segmentte kazanan marka olarak ön plana çıktı. J.D. Power İlk Kalite Değerlendirme Raporu’nda birçok kez ilk sırada yer alan KIA, bu sefer de İngiltere’deki Kalite Değerlendirme Raporu’nda birinci oldu.

 

Alınan bu ödülün ilk olmadığına dikkat çeken KIA Genel Müdürü Can Ağyel yapmış olduğu değerlendirmede: “KIA ürün ve hizmetleri kadar tasarımıyla da bugüne kadar birçok ödül aldı. J.D. Power araştırmalarında da birinci olarak kalitesini iki defa tescil ettirdi. Bu sefer de İngiltere’de yine J.D. Power tarafından yapılan araştırmada rakiplerini geride bırakarak ilk sıraya yerleşti. KIA olarak ürün, hizmet ve çözümlerimizle en iyisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Üçüncü yılında olan J.D. Power Kalite Değerlendirme Raporu’nda, 12 ile 36 aylık araç sahipliğinde, İngiltere'deki araçların ilk kullanıcıları tarafından son 12 ay boyunca yaşanan sorunlar ölçülüyor. Sekiz farklı kategoride 177 sorunun mercek altına alındığı raporda; dış tasarım, sürüş deneyimi, özellikler, kontroller, ekranlar, ses sistemi, iletişim, eğlence, navigasyon, koltuklar, ısıtma, havalandırma, klima, iç tasarım, motor ve şanzıman gibi özellikler esas alınıyor. Toplam güvenilirlik 100 araçta yaşanan sorunların sayısına göre belirlenirken, daha düşük puan daha yüksek kaliteyi yansıtıyor.

 

Yıllardır kalite ve güvenirlilik alanında ödüller ve övgüler alan KIA, J.D. Power İlk Kalite Değerlendirmesi Raporu’nda üst üste gösterdiği başarısı ile dünya standartlarında bir otomobil markası olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor…