Kia, Marka Değerini 74. Sıraya Taşıdı

Kia,marka değerini arttırmaya devam ediyor.
30-11-2015 09:22 - 17377 Okundu

Elde ettiği başarılarla dünyadaki en genç ve heyecan verici markalardan birisi konumunda bulunan KIA, yüksek kaliteye ve yenilikçi tasarıma sahip olan otomobilleriyle fark yaratıyor. KIA toplam marka değerini 2007'den bu yana %480, 2010'dan bu yanaysa %200 oranında büyütme başarısını gösterdi.   

Dünyanın en hızlı büyüyen otomobil markalarından biri olan KIA, otomobil sevenlerin beklentilerini aşan modelleri ve etkili pazarlama çalışmaları ile marka değerini yükseltiyor. KIA'nın toplam marka değeri 2007'den bu yana %480, 2010'dan bu yana ise %200 oranında büyüyerek, 929 milyon dolardan 5,4 milyar dolara yükseldi. KIA yakaladığı büyüme ivmesiyle 2014’te Interbrand'in “En İyi 100 Küresel Marka” listesinde 74’üncü sıraya ulaştı. KIA ayrıca sürdürülebilir üretim ve çevre dostu araba üretme stratejisi ile “En İyi 50 Küresel Yeşil Marka” listesinde 35’inci sırada yer aldı.

Tasarım ödüllerini topladı

KIA yenilikçi tasarımıyla dünyada fark yaratıyor. Alman tasarımcı Peter Schreyer’in gelmesi ile birlikte son yıllarda tasarım yönünü güçlendiren KIA, otomotiv endüstrisindeki tasarım lideri konumuna geldi. 2009-2015 döneminde 50 adet büyük çaplı ürün tasarım ödülü kazanan KIA'nın marka değerinde tasarım başarıları önemli rol oynamaya devam ediyor. KIA tasarım ile kaliteyi buluşturmayı da başardı. KIA uluslararası araştırma şirketi J.D. Power’ın her yıl yayınladığı kalite değerlendirme raporu “Initial Quality Study” sıralamasında üç yıldır süregelen yükselişinin sonucunda 33 marka arasında 2.’ci sıraya yerleşti.

Spora destek marka değerini artırdı

KIA’nın küresel çapta üst düzey spor organizasyonlarına destek vermesi marka değerini artıran unsurların başında geliyor. KIA Avrupa’daki en prestijli futbol organizasyonu olan 2016 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Resmi Partnerleri arasında yer alıyor. FIFA’nın da Resmi Partneri olan KIA, 2010’da Güney Afrika’da, 2014’te ise Brezilya’da yapılan Dünya Kupası organizasyonlarının Resmi Partnerleri arasında yer aldı. FIFA Dünya Kupası’na 2022 yılında kadar destek verecek olan KIA, 2015 Copa America turnuvasında da sporun yayındaydı. Avustralya Açık Tenis Şampiyonası’nın ana sponsoru olan KIA, NBA ve KIA World Extreme Games gibi global spor organizasyonlarıyla da işbirliğini sürdürüyor. Spor faaliyetleri aracılığıyla yapılan pazarlama girişimleri ile milyonlara ulaşan KIA, bireysel sporlara da destek veriyor. KIA, tenisin süperstarı Rafael Nadal’la 2020 yılına kadar işbirliği yapacak.