Kia Stinger, Stonic ve Picanto Tasarım Ödülü Kazandı

Kia, RED DOT 2018' e damgasını vurdu.
19-04-2018 08:30 - 13736 Okundu

Bugüne kadar çok sayıda tasarım ödülü alan KIA, uluslararası saygınlığa sahip “Red Dot”tan elde ettiği yeni zaferle ödül koleksiyonunu genişletiyor. iF Design’dan sonra Stinger, Stonic ve Picanto ile tasarım ödülü alan KIA, “Red Dot 2018”e damgasını vurdu. Stinger ile ‘Red Dot: Best of the Best’ ödülünü kazanan KIA böylece, dördüncü kez aynı ödülün sahibi oldu. Bu son üçlü zaferle 2009 yılından bu yana almış olduğu ödül sayısını 21’e çıkartan KIA, tasarım konusundaki iddiasını bir kez daha kanıtladı.

 

KIA, baş tasarımcısı Peter Schreyer’ın üstün dehası ve yenilikçi tasarım anlayışına sahip ekibi ile ödül almaya devam ediyor. Üç modeli ile “Red Dot 2018”de de ödülleri toplayan KIA, tasarım konusundaki iddiasını devam ettiriyor.

KIA’nın üç modeli yeni spor sedan Stinger, kompakt crossover Stonic ve üçüncü nesil şehirli Picanto Red Dot Ödülleri’nde segmentlerinin en iyisi seçildi. İlk olarak 2009 yılında Soul ile tasarım ödülü almaya başlayan KIA, o tarihten bu yana her yıl düzenli olarak ödülleri topluyor. Elde ettiği son başarısı ile ödül sayını 21’e çıkartarak ulaşılması zor bir rekora doğru koşmaya devam eden KIA, tasarım konusundaki iddiasını gözler önüne seriyor.

KIA Motors Corporation Başkanı ve Tasarım Direktörü Peter Schreyer “Red Dot” ödülü ile ilgili yaptığı değerlendirmede; Uluslararası tasarım uzmanları tarafından KIA’nın bir kere daha ödüllendirilmesi, tasarım alanındaki kalitemizi, yenilikçi ve modern yaklaşımımızın başarısını bir kez daha gösterdi. KIA’nın sadece farklı modelleriyle kendi sınıfında ödül almakla kalmadığını belirten Schreyer, aynı zamanda dördüncü kez ‘Red Dot: Best of the Best’ ödülü ile de onurlandırıldıklarını belirtti.