Koronavirüs Araç Tasarımlarını Değiştirebilir

Sektöre olumsuz etkisi giderek büyüyor.
30-04-2020 09:40 - 21416 Okundu

Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs, otomotiv sektörüne büyük bir darbe vurdu.Üretim tesislerinin kapanmasına yol açan virüs, birçok yeni modelin de tanıtılmasını engelledi.

Pandeminin ilk sonuçları bunlar olsa da daha geniş etkilerinin olması bekleniyor. Bloomberg'e göre pandemi, muhtemelen araç tasarımlarını da etkileyecek.

Daimler’in Baş Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener’in , “Pandemi, gelecekte güvenliği ve lüksü nasıl deneyimlediğimize dair algımızı değiştirecek.” Sözleri Rolls Royce' un tasarımcısı Felix Kilbertus tarafından da onaylandı.

Yeni nesil araçlarda, markalar muhtemelen daha sağlıklı bir iç ortam sağlamaya odaklanacaklar. Birçok şirket daha şimdiden gelişmiş hava filtrasyon sistemlerini sunmaya başladı. Jaguar Land Rover, bakteri ve virüslerin yayılmasını durdurmak için ultraviyole ışık teknolojisi kullanmayı deniyor. Hatta geçen yıl ultraviyole ışık teknolojisini klima sistemine dahil etmeyi bile başarmışlardı. 

Mercedes ise havanın içindeki kötü etmenleri yok edebilecek ve bunun yerine temiz hava verebilecek bir sistem üzerinde çalışıyor.