Land Rover Türkiye'de Mahkemeye Çıkacak

Land Rover'a açılan dava ile dünya üzerindeki bütün Land Rover'lar toplanabilir.
19-03-2015 12:44 - 19407 Okundu

Dünya borsasında işlem gören Land Rover'ın hisseleri, Engin Yakut tarafından açılan dava nedeniyle tehlikeye düşmüş durumda.Daha önce Twitter'a dava açan Avukat Engin Aykut,24 aydır Land Rover tarafından haksızlığa uğraması nedeniyle İstanbuk Tüketici Mahkemesine başvurdu.Başvurusu kabul edilen Engin Aykut'un davası ise 17 Eylül 2015 günü İstanbul 1.Tüketici Mahkemesinde görülecek.

Geride bıraktığımız senelerde "Land Rover Game Over" hashtag'i ile dünya gündemine oturan Land Rover'ın  "Toplama Davası" nedeniyle  dünya üzerindeki bütün modelleri geri toplanabilir.Borusan Otomotiv aracılığı ile Türkiye'de satışta olan Land Rover,Türkiye müşterilerine garanti vermiyor ve müşterilerini mağdur durumda bırakıyor.

Land Rover marka bir otomobile sahibi olan Engin Yakut,kendi aracında oluşan motor arızasının 9 ayrı kişinin de yaşadığını ortaya çıkardı.Bu 9 kişinin de vekaletini alan Avukat Engin Yakut, İstanbul Teknik Üniversite'sinden 13 bilim adamı imzalı 6 ayrı bilirkişi raporunu Tüketici Mahkemesine sundu. Yakut,"

“Bu davaya kazanırsak Türkiye’deki tüm Range Roverlar’ın toplatılması gündeme gelecek. Hatta dünyadaki bütün Range Rover Vogue model yeni kasa araçların hepsini toplatabilme hakkını elde edeceğiz.Land Rover şirketinin, araçlarına kaliteli ve güvenli ürün anlamına gelen Avrupa "CE" kaşesini halen basması büyük bir aldatmacadır. Borusan bile aracın üretim hatalı olduğunu rapor etmişken, bu araçların hâlâ trafikte olması bir skandaldır. Türkiye'ye ithalatının durdurulması için Devleti göreve davet ediyorum." dedi.

LAND ROVER HABERLERİ