Maserati Gelecek Planlarını Açıkladı

FCA, Maserati markasıyla ilgili tüm hayal kırıklıklarını geride bırakarak, markanın imajına sadık kalan yeni modeller üreteceğini belirtiyor.
02-06-2018 11:18 - 22590 Okundu

İtalyan otomobil üreticisi aynı zamanda GranTurismo markasının yerini hibrit motora sahip Alfieri markasına bıracak.Kısacası yeni hibrit coupe modelleri artık Alfieri Coupe modelleri olarak anılacak.

Maserati'ye göre, Alfieri 300 km / s  hıza sahip olacak ve aktif aerodinamik, tork vektörü ve üç motorlu E-AWD sistemi sayesinde sıfırdan 100 km / s hıza 2 saniyede çıkacak.Ayrıca bu modellerde 800V' lik bataryalar, hızlı şarj süreleri, uzun menzil gibi özellikler olacak.

Toplamda 8 yeni hibrit araç ve 4 elektrikli araç satışa sunulacak.Bu araçlar 3. seviye otonom sürüş teknolojisine de sahip olacak.

Genel olarak, gelecekteki Maserati modelleri, Porsche ve Tesla gibi markaların modelleri ile rekabet edecek. Hem yüksek teknoloji hem de yeni pil teknolojilerini birlikte sunacaklar.

Türkiye'de sadece özel showroomlarda satışta olan Maserati, Euro' nun fazla yükselmesiyle artık fiyatlarını neredeyse ikiye katladı.Bu nedenle Türkiye satışları ister istemez düşen Maserati bakalım yeni modelleri ile yeniden Türkiye yollarındaki yerini alabilecek mi.