Maserati'den 2014 Rekoru

2014 yılında başarılılı bir satış ivmesi yakalayan Maserati, Amerika'da göz kamaştırdı.
21-01-2015 12:36 - 14619 Okundu

2014 yılında, küresel çapta elde ettiği rekor satış başarısının yanında, lüksle harmanlanan sportif çizgisi ile de dikkatleri üzerine çeken Maserati, Kuzey Amerika’nın en önemli fuarı olan Detroit Otomobil Fuarı’nda ilgi odağı oldu. Maserati, Ghibli Ermenegildo Zegna Edition ve Alfieri konsept modellerinin yanında, yeni gövde renkleri ve ek donanımlarla zenginleştirilmiş 2015 Quattroporte S Q4 modelleriyle fuarda sahne aldı.

Maserati, ünlü İtalyan moda tasarımcısı Ermenogildo Zegna ile markanın 100’üncü yılına özel sadece 100 adet üretilen Quattroporte Ermenegildo Zegna Edition’ın ardından, şimdi de Ghibli’yi sınırlı sayıda üretmek için bir araya geliyor. İtalyan modasından seçkin izler taşıyan Ermenogildo Zegna konsepti ile zenginleşen Maserati Ghibli S Q4, dinamik ve modern görünümüyle, tamamıyla yeni ve özel bir tasarım anlayışını temsil ediyor. Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Edition’da yeni üç katlı boyası ile gövdesinin yanı sıra 20" jantları da özel geliştirilmiş bir renkte sunuluyor. Araçta kabin içi detaylar da dikkat çekiyor. İçeride ise, her iki markanın ‘en iyi deri’ ve ‘kıymetli Zegna ipliği’ gibi öne çıkan değerlerinin uyumu göze çarpıyor. Koltuklar, kapı panelleri ve tavan astarı gibi kabin bileşenleri, Ermenogildo Zegna’nın engin deneyimi ve bilgi birikimi sayesinde otomotiv uygulamalarında ihtiyaç duyulan beklentileri karşılayan, ipek kumaşa ek olarak %100 orijinal İtalyan derisiyle kaplanıyor.

Fuarın bir diğer göz alıcı konsept modeli Maserati Alfieri ise son teknolojiye sahip 2+2 kişilik tasarımıyla, dünya genelinde ziyaret ettiği tüm platformlarda müşteriler, medya, koleksiyonerler ve otomobil tutkunlarının büyük ilgisiyle karşılaştı ve övgüler aldı. Maserati’nin 100’üncü yılına özel yaratılan Alfieri, heyecan verici olduğu kadar, markanın gelecekteki modellerinin tasarım yaklaşımı hakkında detaylı bilgi verecek kadar da gerçekçi özelliklere sahip bulunuyor. Alfieri konsepti, markanın kayda değer bir yarış mirasına ve GT otomobillerde eşsiz bir geleneğe sahip olduğunu herkese çarpıcı bir şekilde hatırlatıyor. GranTurismo modelinden daha sportif bir karakteri olan Alfieri, Maserati’nin sahip olduğu yarışçı DNA’sını bir kez daha doğruluyor. Maserati Alfieri, 2016 yılında otomobilseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Maserati Detroit’te ayrıca Quattroporte’nin 2015 model yeni S Q4 versiyonunu da sergiliyor. Serideki en lüks standartlara sahip Quattroporte’yi yaratma hedefiyle yapılan değişiklikler ve önemli ölçüde genişletilen standart ekipmanlar, araçta ilk bakışta göze çarpıyor.

100’üncü yılda rekor satış başarısı…
Türkiye’de Tofaş çatısı altındaki Fer Mas Oto Ticaret A.Ş. tarafından temsil edilen Maserati, 2014 yılında dünya genelinde yaklaşık 36.500 adet satış performansıyla 2013 yılına göre satışlarını yüzde 136 artırırken, 2012 yılına göre de yaklaşık 6 katlık artış elde etti. Faaliyet gösterdiği tüm büyük pazarlarda büyüme kaydeden Maserati’nin bu başarılı performansında E segmentindeki ilk modeli olan “Ghibli” başrolü oynarken, Ghibli’yi markanın “Amiral Gemisi" Quattroporte ile spor modelleri GranTurismo ve GranCabrio takip etti. Geçtiğimiz yıl dünya çapında 23.500 adet Maserati Ghibli satılırken, 9.500 adet Quattroporte yeni sahipleriyle buluştu. GranTurismo ve GranCabrio satışları da 3.500 adet düzeyine ulaştı.

2014 yılında toplamda 14.690 adetlik satışın gerçekleştiği Amerikan pazarı, 410 HP Twin Turbo motor ve akıllı 4 çeker sistemine sahip Ghibli ve Quattroporte modellerinin katkısıyla, bir önceki yıla göre yüzde 110 büyüyerek Maserati’nin en büyük pazarı olmaya devam etti. Markanın satış hacmi itibarıyla en büyük ikinci pazarı 9.400 adetlik satış ve yüzde 148’lik büyümeyle Çin oldu. Maserati Avrupa pazarında ise yüzde 153 büyümeyle 6.360 adetlik satış rakamına ulaştı.