McLaren, SUV Üretmeyi Düşünmüyor

SUV modelleri yerine elektrikli modeller tercih ediliyor.
30-08-2018 16:57 - 19994 Okundu

İngilizlerin lüks spor markası McLaren, önümüzdeki yıllarda çıkartacağı modellerin elektrikli motorlara sahip olacağını açıkladı. SUV modeli için ise henüz bir plan bulunmuyor.

Automotive News’e konuşan şirket CEO'suMike Flewitt, emiston standartlarına uygun araçlar için 2025 yılına kadar hibrit ve elektrikli araçlara daha fazla ağırlık vereceklerini belirtti.

Yüksek performanslı bir spor araç üretmek istediklerini de belirten CEO, böyle bir araç için yine 2025' e kadar beklememiz gerektiğinin altını çizdi.Çünkü böyle bir model için batarya teknolojisi hazır değil.

2025 yılına kadar batarya teknolojisini geliştirmek isteyen Mclaren, düşük performanslı bir model yerine en doğru zamanda bir otomobil çıkarmak daha mantıklı dedi.Özellikle şarj konusunda sorun yaşamamak istiyor.

SUV segmentine girmek için bir çalışmaları olmadığını da belirten CEO, Suvlara karşı olmadığını ancak Mclaren' e uygun bir segment olmadığını belirtti. Yeni model üretmenin maliyetli bir iş olduğunu ve şuan bu teknolojiye sahip olmadıklarını da paylaştı.