Mercedes-Benz G Serisi 35.Yaşını Kutluyor

Arazi araçları içinde özel bir yere sahip olan Mercedes G serisi 35. yaşını özel bir arazi aracıyla kutluadı.
02-11-2014 11:34 - 14470 Okundu

Mercedes’in arazi araçları içinde çok özel bir yeri olan klasik G Serisi 35 yaşını doldurdu. İlk kez 1979 yılında üretilmeye başlayan ve bu yılda 35. yaşını kutlayan Mercedes G serisi, özel bir model üretti.

Serinin geçmişi  ilk olarak Mercedes markası altına doğmadı. Avustralyalı üretici Puch, ilk G modellerini ordu için üretiyordu. Daha sonra Mercedes, Puch ile işbirliği yaparak kendi markası altındaki ilk G modelini geliştirmek için harekete geçti. Mercedes lüks donanımlar üzerinde çalışırken Puch ise Avusturya’da üretim planlarını hazırladı. İki markanın birleşimden ilk Mercedes G-Class 1979 yılında yollara çıkmış oldu.

Üretilmeye ilk başladığı günden itibaren dış tasarımında çok fazla değişikliğe gidilmeyen bu arazi ustası ,35.yaşını kutlamak için yeni bir donanım seviyesiyle iki farklı motor olarak karşımıza çıkıyor.

Dış tasarımında standart modellerden birkaç küçük değişiklikle ayrılan araçta tüketicilere beyaz,siyah, ve gri renk alternatifleri sunuluyor. 18 inçlik yeni tasarımlı jantlarla donatılan araçta jantlar, aynalar, tavan,motor alt koruması ve tamponlar özel siyaha boyanmış. 
İç tasarım ve teknoloji anlamında çok büyük değişime uğrasa da özel AMG direksiyon, lüks deri döşeme, deri kaplı ön konsol ile en üst donanım paketi sunuluyor.

Edition 35 isimli özel seri ile donatılan G Serisi’nde yeni versiyon dizel G350 BlueTec veya G500 benzinli motorlarla satın alınabiliyor. Başlangıç satış fiyatı 84.900 Eurodan başlıyor.