Michelin, MEMS Evolution3 Maden Sektöründe Kullanılacak

Michelin, MEMS Evolution3 ile maden sektöründe maliyetleri düşürecek.
18-06-2015 08:41 - 21739 Okundu

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, lastiklere yönelik gelişmiş bir veri algılama ve iletişim sistemi olan MEMS (İş Makinesi Lastikleri Takip Sistemi) Evolution 3’ü piyasaya sürdü. Michelin, bu sistem ile yüzey madenlerinde kullanılan damperli kamyonların kullanım verimliliğini artıracak

Yüzyılı aşkın tecrübesiyle lastik sektöründe fark yaratmaya devam eden Michelin, geliştirdiği teknolojiler sayesinde kullanıcılarına büyük kolaylıklar sunuyor. Piyasaya sunduğu TPMS (Lastik Basıncı Yönetim Sistemleri) ile iş makinesi lastikleri yönetiminde bir ilki hayata geçiren Michelin, kullanıcıyla iletişim kurabilen yeni MEMS Evolution3’ü madencilik dünyası ile buluşturdu.

Anlık sıcak ve basınç takibi

Gelişmiş veri algılama ve iletişim sistemine sahip olan MEMS Evolution3, operasyonel anlamda sunduğu avantajların yanında sistem bağlantısı sayesinde de operatörleri devamlı olarak anlık ısı ve basınç koşullarıyla ilgili bilgilendiriyor. MEMS (İş Makinesi Lastikleri Takip Sistemi) Evolution 3 ile yavaş basınç kayıpları tespit edilirken olası arızalar da engellenebiliyor. Sıc­aklık artışı bildiriminde de bulunan sistem, operatörlere yol haritalarını eşzamanlı olarak değiştirme imkânı sunuyor. Böylece lastik bakım işlemleri kolaylaşırken iş makinelerinin etkin çalışma süreçleri de uzuyor.

Michelin MEMS Evolution3 ile maliyetler azalıyor

Michelin MEMS Evolution3, kullanıcılarına geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. Michelin, MEMS mühen­disleri, MEMS donanımlı makinelerin bulunduğu alanlarda maden operatörlerinin verimliliğini, güvenliği, lastiklerin ömrünü ve madem verimliliğini artırmak için çalışıyor. Bu sayede maliyetleri azaltan yeni Michelin MEMS Evolution3, takip sistemi ve oluşturulan özel kimlik vasıtasıyla her bir lastiği ayrı ayrı takip edilmesine olanak sunuyor. 3G veya ağ aracılığıyla e-posta, SMS ile nerede olursa olsun maden birimlerine eşzamanlı uyarılar ve çoklu analiz raporları gönderiyor.