Opel de Paris Otomobil Fuarı'nı Es Geçecek

Opel ve Vauxhall, Ekim ayındaki fuara katılmama kararı aldı.
07-09-2018 09:12 - 22689 Okundu

Opel ve Vauxhall, Ekim ayında kapılarını açacak olan otomobil fuarında yerini almayacak. PSA grup çatısı altına giren Opel, diğer bazı markalar gibi fuara katılmama kararı aldı. Paris Otomobil Fuarı'nda göremeyeceğiz diğer modeller; Aston Martin, Bentley, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, Lamborghini, Mazda, McLaren, Mitsubishi, Nissan ve Rolls-Royce.

Opel' den bir yetkilinin açıklamasında,"kendi organizasyonlarımıza ve yeni ürünlerimize yöneleceğimiz bir dönemdeyiz.Bu nedenle Paris Fuarı'na katılmama kararı aldı." dedi.Ayrıca otomobil fuarlarının eskisi kadar ilgi görmediğini ancak fuarların yeniden işlevsel hale getirilmesi ve satışları arttırması durumunda, fuarlara yeniden katılabileceklerinin de altını çizdi.

Otomobil fuarlarına olan ilgi de aslında giderek azalıyor.Bunun en büyük etkeni fuarlara katılmak için yapılan masraflar.Ayrıca her fuara damga vuran birkaç modelin olması nedeniyle diğer standart modellerin arka planda kalması da markaların fuara katılma isteğini azaltıyor.

Son yıllarda da gördüğümüz gibi markalar artık fuarlara katılmak yerine, kendi organizasyonlarını düzenliyorlar.Böylece ilgi sadece tanıtılan model üzerinde oluyor ve istenilen talep elde edilebiliyor.Ayrıca  Goodwood Hız Festivali ve Pebble Beach gibi küçük ama etkili otomotiv haftaları da fuarlara göre daha etkili oluyor.